Kotlíkový guláš s hríbami

Nechajte ma napísať recept na kotlíkový guláš s húb pre vás:

Suroviny:

  • 800 g hovädzieho mäsa (niektorí ľudia dávajú prednosť bravčovému mäsu)
  • 300 g čerstvých húb (ideálne by boli hríby)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce (majoránky)
  • 1 lyžička mletej čili papričky (pre milovníkov pikantnosti)
  • 3 zemiaky
  • 2 papriky (zelenej a červenej farby)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Kotlíkový guláš s hríbami

Postup:

  1. Najskôr si pripravte všetky suroviny: cibuľu nakrájajte na jemno, cesnak nadrtite a huby očistite a nakrájajte na plátky.
  2. V kotle alebo veľkej hrnci zahrejte olej a pridajte cibuľu. Nechajte ju dusiť, kým získava zlatistú farbu.
  3. Potom pridajte nakrájané mäso a opražte ho, kým nestratí ružovú farbu. Pridajte cesnak a všetky korenia, vrátane sladkej a mletej červenej papriky, mletej rasce a mletej čili papričky. Opražte všetko spolu ešte pár minút.
  4. Pridajte nakrájané huby a dusťte ich spolu so zvyšnými surovinami asi 10 minút.
  5. Počas toho ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Papriky nakrájajte na prúžky.
  6. Vložte zemiaky a papriky do kotle s gulášom a zaliate vodou tak, aby všetky suroviny boli pokryté.
  7. Varíme na miernom ohni asi 60-90 minút, až kým sa mäso a zemiaky nesfunkční.
  8. Podávajte s chlebom alebo knedľami a čerstvou zeleninou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto chutnom recepte! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *