Nechajte ma napísať recept na kotlíkový guláš s húb pre vás:
Suroviny:
- 800 g hovädzieho mäsa (niektorí ľudia dávajú prednosť bravčovému mäsu)
- 300 g čerstvých húb (ideálne by boli hríby)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce (majoránky)
- 1 lyžička mletej čili papričky (pre milovníkov pikantnosti)
- 3 zemiaky
- 2 papriky (zelenej a červenej farby)
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Kotlíkový guláš s hríbami
Postup:
- Najskôr si pripravte všetky suroviny: cibuľu nakrájajte na jemno, cesnak nadrtite a huby očistite a nakrájajte na plátky.
- V kotle alebo veľkej hrnci zahrejte olej a pridajte cibuľu. Nechajte ju dusiť, kým získava zlatistú farbu.
- Potom pridajte nakrájané mäso a opražte ho, kým nestratí ružovú farbu. Pridajte cesnak a všetky korenia, vrátane sladkej a mletej červenej papriky, mletej rasce a mletej čili papričky. Opražte všetko spolu ešte pár minút.
- Pridajte nakrájané huby a dusťte ich spolu so zvyšnými surovinami asi 10 minút.
- Počas toho ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Papriky nakrájajte na prúžky.
- Vložte zemiaky a papriky do kotle s gulášom a zaliate vodou tak, aby všetky suroviny boli pokryté.
- Varíme na miernom ohni asi 60-90 minút, až kým sa mäso a zemiaky nesfunkční.
- Podávajte s chlebom alebo knedľami a čerstvou zeleninou.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto chutnom recepte! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.