Králik na horčici recept

 

Tu je jednoduchý návod na prípravu králika s horčicou:

Suroviny:

  • 1 králik (cca 1,5 kg)
  • 4 polievkové lyžice dijónskej horčice
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Recept na králika s horčicou

Pokyny:

  1. Králika starostlivo očistite a pripravte na menšie kúsky.
  2. V miske skombinujte horčicu, med a olivový olej. Podľa chuti pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  3. Králika dôkladne potrite zmesou z horčice, medu a oleja a nechajte marinovať minimálne hodinu, najlepšie však cez noc v chladničke.
  4. Predhrejte rúru na teplotu 180 °C.
  5. Králika uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 45 – 60 minút, alebo kým nie je mäso jemné a nezíska zlatohnedú farbu.
  6. Po upečení nechajte králika chvíľu odpočívať a potom ho podávajte s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Králik na horčici recept-2

Omáčka na špagety – recept

Omáčka na špagety – recept

Čítať viac »

2) Králik na horčici recept

Králik na horčici je vynikajúce a chutné jedlo, ktoré si iste obľúbite. Tento recept je skvelý pre rodinné oslavné príležitosti alebo gastronomické stretnutia, kedy sa chcete prezentovať pred svojimi hosťami. V tomto článku vám prinesieme jednoduchý postup a zloženie potrebné na prípravu tohto neobyčajného jedla.

Ingrediencie na prípravu

Na prípravu králika s horčicou budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 3 polievkové lyžice plnotučnej horčice
  • 2 cibule, nakrájané na plátky
  • 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 250 ml bieleho vína
  • 500 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napríklad tymian a rozmarín)

Kroky na prípravu králika s horčicou

Príprava je jednoduchá a každý kuchár s ňou úspešne zvládne:

  1. Najprv dôkladne umyte a osušte králika. Následne ho rozkrojte na porcie.
  2. V miske zmiešajte horčicu so soľou a korením. Túto zmes naneste na králičie porcie a nechajte odstáť 30 minút.
  3. Na panvici rozohrejte olej a opečte králičie porcie do zlatista. Potom ich vyberte a odložte bokom.
  4. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a opražte do sklovita.
  5. Pridajte víno a nechajte ho zredukovať, potom vráťte králika späť do panvice.
  6. Pridajte vývar a bylinky, zakryte a varte na nízkej teplote približne 1,5 hodiny.
  7. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Veríme, že si králika na horčici skutočne vychutnáte. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Nelka píše:

    Tento recept na králika na horčici je skutočnou pochúťkou pre milovníkov chutného a šťavnatého jedla! Kombinácia zázvoru, cesnaku a horčice dodáva mäsu nezabudnuteľnú chuť a vôňu, ktorá vás okamžite prenesie do francúzskej kuchyne. K tomu sa skvele hodia zemiaky alebo zeleninová príloha, čo z tohto jedla robí výnimočný zážitok na nedeľný obed či slávnostnú večeru. Určite ho vyskúšam!

  2. Dana Soltisova píše:

    Tak toto musím určite vyskúšať, znie to skvele!

  3. Malikova Linda píše:

    Králik na horčici je moje obľúbené jedlo, skvelý recept!

  4. Anton Marek píše:

    Vyskúšal som tento recept a bol vynikajúci, vrelo odporúčam!

  5. Dej Berta píše:

    Toto musím pripraviť cez víkend, díky za inšpiráciu.

  6. Anton Carnogursky píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam.

  7. Horvath Beata píše:

    Vynikajúci recept, ľahký na prípravu a veľmi chutný. Ďakujem!

  8. Lslobodova píše:

    Neviem si predstaviť lepšiu večeru. Tento recept je úžasný.

  9. Matej34 píše:

    Tento recept na králika s horčicou sa mi veľmi páči. Určite ho vyskúšam.

  10. Magdalena12 píše:

    Super článok! Rada skúšam nové recepty a tento je určite na rade. Ďakujem!

  11. Anezka15 píše:

    Recept na králika je skvelý, pečiem ho celkom často a tento recept mi pripomenul, že mám zas chuť si ho spraviť.