Králik na zelenine

Králik na zelenine je jedlo, ktoré je zvyčajne zdravé a plné živín. Tu je jednoduchý recept, ako si môžete pripraviť chutné jedlo s králikom a zeleninou:

Potrebujete:

  • 500 g králika (na kúpu alebo čerstvé)
  • 2 cibule, nakrájané na plátky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Králik na zelenine

Postup:

  1. Králika opláchnite, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Na panvici zahrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte králika a orestujte ho zo všetkých strán.
  4. Potom pridajte mrkvu a obidve papriky. Orestujte ich asi 5 minút, kým sa zjemnia.
  5. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte všetko dusiť sa asi 10 – 15 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  6. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte s dusenou ryžou alebo zemiakovými hranolkami.

Dúfam, že si vychutnáte túto jednoduchú a zdravú kombináciu králika s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

 

Králik na zelenine je obľúbeným jedlom, ktoré ponúka nielen jedinečnú chuť, ale aj množstvo výživných látok. Tento recept je ideálny pre rodinné oslavy alebo špeciálne príležitosti. Poďte sa pozrieť na tento originálny spôsob, ako pripraviť králika na zeleninovom základe.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu králika na zelenine budete potrebovať:

  • 1 králik (asi 1,5 kg) – rozdelený na porcie
  • 2 mrkvy – nakrájané na kolieska
  • 1 cibuľa – nakrájaná na kocky
  • 1 zeler – nakrájaný na kocky
  • 2 zemiaky – nakrájané na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku – roztlačené
  • 1 pohár bieleho vína
  • 2 poháre zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvé bylinky (petržlen, tymián, rozmarín)
  • Olivový olej

Postup prípravy

Na začiatku si na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte medené kusy králika. Opečte ich zo všetkých strán dozlatista. Potom odstráňte králika z panvice a na tej istej panvici orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a zemiaky.

Keď je zelenina jemne opečená, vráťte králika na panvicu. Zalejte bielym vínom a nechajte ho zredukovať približne 5 minút. Následne pridajte zeleninový vývar, soľ, korenie a bylinky. Prikryte pokrievkou a varte na strednom ohni asi 1,5 hodiny, respektíve kým nie je králik dostatočne mäkký.

Na záver podávajte horúci králik na zelenine s čerstvým chlebom alebo ryžou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Adriana Otapkova píše:

    Vyzera to dobre, určite to vyskúšam.

  2. Katarina Novak píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči, králik je skvelé mäso.

  3. Qsarova píše:

    Recept vyzerá dobre. Určite ho vyskúšam.

  4. Balazova Oto píše:

    Krásny recept, rada skúsim nové recepty s králikom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *