Králik pečený na pive a cesnaku

 

Králik pečený na pive a cesnaku predstavuje skvelý tradičný obed, ktorý môže navodiť príjemné spomienky na varenie u babičky. Ak sa chystáte skúsiť si pripraviť túto lahodnú pochúťku, tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 1 králik (rozdelený na časti)
  • 2 cebule (nakrájané na kruhy)
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 poháre tmavého piva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na dekoráciu

 

Králik pečený na pive a cesnaku

Príprava:

  1. Rozdeľte králika na časti a dochuťte soľou a korením.
  2. Na panvici ohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Opékejte, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná.
  3. Vložte kúsok králika a opečte ho z oboch strán, až kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom pridajte ďalší kus a opakujte, kým nebudú všetky kusy pripravené.
  4. Po opražení všetkých kociek králika pridajte pivo a nechajte ho variť. Pokvapkajte niekoľkými kvapkami piva na ozdobu králika.
  5. Znížte teplotu a dusíme pod pokrievkou približne 1 až 1,5 hodiny, alebo kým nebude mäso jemné a mäkké.
  6. Servírujte s prílohou podľa svojich preferencií, napríklad s varenými zemiakmi, knedľou alebo cestovinami. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Užite si túto tradičnú a chutnú verziu králika pečeného na pive a cesnaku a dúfam, že vám prinesie príjemné spomienky na vynikajúce jedlá z kuchyne vašej babičky!

Králik pečený na pive a cesnaku-2

Kuracie prsia na kurkume

Kuracie prsia na kurkume

Čítať viac »

2) Králik pečený na pive a cesnaku

Pečený králik na pive a cesnaku je výnimočné jedlo, ktoré obohatí vašu kuchyňu nezabudnuteľnou chuťou. Tento recept kombinuje jemnosť králičieho mäsa s intenzívnymi príchuťami piva a cesnaku, čím zaisťuje skvelý gastronomický zážitok pre vás a vašich hostí.

Zoznam surovín

Aby ste mohli vytvoriť tento chutný pokrm, pripravte si nasledujúce suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 500 ml piva (najlepšie blond alebo tmavé)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 čajová lyžička sušeného majoránu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

Návod na prípravu

Na začiatku si pripravte králika. Očistite a nakrájajte ho na menšie kúsky. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridajte mrkvu a cesnak, ktorý môžete rozdrviť alebo nakrájať na tenké plátky. Pokračujte na strednej teplote, kým zelenina nezmäkne.

Pridajte kúsok králika k zelenine a opražte ho zo všetkých strán, až kým nezíska zlatú farbu. Potom pridajte majorán, soľ a korenie, a nakoniec všetko zalejte pivom. Zakryte hrniec a nechajte králika variť na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým nie je mäso jemné.

Tento recept sa skvele hodí k vareným zemiakom alebo čerstvému chlebíku. Takto si vychutnáte jedinečný pokrm, ktorý vás prekvapí svojou chuťou a arómou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Miloslava Fingerlandova píše:

    Tento recept urcite vyskusam, znie to velmi lahodne.

  2. Carnogursky Stefania píše:

    Toto bude chutne, pekne jednoduchy recept.

  3. Ifajnor píše:

    Recept znie skvele, musím to skúsiť!

  4. Zsarova píše:

    Tento recept je fantastický. Môj králik vyšiel úžasne!

  5. Eva Kubanova píše:

    Vyzdvihla by som jedine to, že sa jedná o tradičný recept. Pretože vždy sú tie najlepšie, no stále som mala obavy ako mi tento pokrm vyjde, ale bolo to jednoduché.

  6. Vargova Alfonz píše:

    Dobrá chuť bola mi podaná aj pri počítaní ingrediencií tak som si povedal že nič nieje na škodu skúsiť.

  7. Omalikova píše:

    Recept znie veľmi lákavo a chutovo pre mňa je králik najlepší.

  8. Petruska Oskar píše:

    Krásny článok, veľmi dobrý obsah!