Králik pečený na pive a cesnaku

Králik pečený na pive a cesnaku je vynikajúci tradičný obed, ktorý môže evokovať príjemné spomienky na babičkine varenie. Tu je jednoduchý recept, ak sa chcete pokúsiť uvariť túto chutnú pochúťku:

Suroviny:

  • 1 králik (rozrezaný na porcie)
  • 2 cibule (nakrájané na kolieska)
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 poháre tmavého piva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Králik pečený na pive a cesnaku

Postup:

  1. Králika si rozrežeme na porcie, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme, kým cibuľa nie je mäkká a číra.
  3. Pridáme kúsok králika a opekáme z každej strany, kým nezhnedne. Potom pridáme ďalší kúsok králika a opakujeme proces, kým neopečieme všetky kúsky.
  4. Po opečení všetkých kúskov králika, v hrnci pridáme pivo a necháme povariť. Pokvapkáme niekoľko kvapiek piva na králika na ozdobu.
  5. Znížime teplotu a dusíme pod pokrievkou asi 1 až 1,5 hodiny, až kým mäso nie je jemné a mäkké.
  6. Podávame s prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú varené zemiaky, knedľa alebo cestoviny. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou pre ozdobu.

Užite si tento tradičný a chutný králik pečený na pive a cesnaku, a dúfam, že vám pripomenie vynikajúce jedlá z babičkinej kuchyne!

 

 

2)

Pečený králik na pive a cesnaku je jedinečné jedlo, ktoré dodá vašej kuchyni skutočne výnimočnú chuť. Tento recept spája jemnosť králičieho mäsa s intenzívnymi chuťami piva a cesnaku, čo zaručuje vynikajúci gastronomický zážitok pre vás a vašich hostí.

Zoznam ingrediencií

Aby ste si mohli pripraviť tento delikátny pokrm, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 500 ml piva (najlepšie blond ale či tmavé)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 čajová lyžička sušeného majoránu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

Postup prípravy

Na začiatku si pripravte králika. Očistite a nakrájajte ho na menšie kúsky. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridajte mrkvu a cesnak, ktoré ste predtým rozdrvili alebo nakrájali na plátky. Pokračujte na strednej teplote, kým zelenina nezmäkne.

Pridajte kúsky králika k zelenine a opražte ich zo všetkých strán, až kým nezozlatnú. Potom pridajte majorán, soľ a korenie, a nakoniec všetko zalejte pivom. Zakryte hrniec a nechajte králika variť na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým nebude mäso mäkké.

Tento recept sa výborne hodí k vareným zemiakom alebo čerstvému chlebíku. Takto si vychutnáte jedinečný pokrm, ktorý jednoducho prekvapí svojou chuťou a arómou!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Miloslava Fingerlandova píše:

    Tento recept urcite vyskusam, znie to velmi lahodne.

  2. Carnogursky Stefania píše:

    Toto bude chutne, pekne jednoduchy recept.

  3. Ifajnor píše:

    Recept znie skvele, musím to skúsiť!

  4. Zsarova píše:

    Tento recept je fantastický. Môj králik vyšiel úžasne!

  5. Eva Kubanova píše:

    Vyzdvihla by som jedine to, že sa jedná o tradičný recept. Pretože vždy sú tie najlepšie, no stále som mala obavy ako mi tento pokrm vyjde, ale bolo to jednoduché.

  6. Vargova Alfonz píše:

    Dobrá chuť bola mi podaná aj pri počítaní ingrediencií tak som si povedal že nič nieje na škodu skúsiť.

  7. Omalikova píše:

    Recept znie veľmi lákavo a chutovo pre mňa je králik najlepší.

  8. Petruska Oskar píše:

    Krásny článok, veľmi dobrý obsah!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *