Samozrejme, s radosťou Vám predstavím recept na králika s pikantnou omáčkou (chilli omáčkou) v slovenskom jazyku. Nižšie nájdete potrebné informácie:
Králik v pikantnej omáčke (chilli omáčka)
Suroviny:
- 1 králik, rozdelený na časti
- 2 cibule, nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 papriky (červené alebo zelené), nasekané
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 2 polievkové lyžice horčice
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- ½ čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Králik s pikantnou omáčkou
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a restujte cibuľu s cesnakom, kým nezosklovatie a nezmäknú.
- Pridajte nasekané papriky a pokračujte v smažení niekoľko minút, kým nezmäknú.
- Do zmesi vmiešajte paradajkový pretlak, horčicu, med, sójovú omáčku, mletú červenú papriku a kajenské korenie (ak používate).
- Varte omáčku na stredne silnom ohni asi 10 minút, aby sa chute spojili.
- Ochutnajte omáčku soľou a korením a podľa potreby upravte chuť.
- Na oddelenej panvici opražte porcovaný králik, až dostane krásnu zlatohnedú farbu.
- Na opečené kusy králika nalejte pripravenú pikantnú omáčku a poduste spolu na miernom ohni približne 30-40 minút, kým mäso nezmäkne a neoddelí sa od kosti.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a užijete si chuť králika v pikantnej omáčke. Prajem dobrú chuť!
2) Králik s pikantnou omáčkou
Králik s pikantnou omáčkou je veľmi chutné jedlo, ktoré osloví každého, kto má rád kvalitné pokrmy. Tento recept sa hodí na rodinnú večeru alebo špeciálne oslavy. Príprava je nenáročná a výsledok je skutočne vynikajúci.
Ingrediencie na králika v pikantnej omáčke
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 kg králičieho mäsa
– 2 stredné cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 zelená paprika
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 250 ml paradajkového pretlaku
– 1 polievková lyžica mletej papriky
– 1/2 polievkovej lyžice kajenského korenia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy
Pripravte sa na varenie! Začnite tým, že králičie mäso umyjete a rozkrájate na menšie kusy. Na panvici ohrejte olivový olej a osmažte nasekanú cibuľu, kým nezosklovatie. Následne pridajte nasekaný cesnak, papriky a pokračujte v smažení ešte 2-3 minúty.
Do panvice dajte králičie mäso a opražte ho zo všetkých strán. Potom pridajte paradajkový pretlak, mletú papriku a kajenské korenie. Starí kuchári vedia – soľ a korenie v správnom pomere sú kľúčom. Pridáme.. Varte na miernom ohni približne 45 minút. Po uvarení servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou. Tento pikantný pokrm si určite zamilujete!
Tento recept na králika s pikantnou omáčkou je skvelý! Omáčka dodáva jedlu úžasnú chuť a kombinácia s králikom je naozaj výborná. !
Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept!
Vyznie to veľmi chutne, určite to budem variť.
Po prečítaní tohto článku mám chuť na králika!