Králik v čiernej omáčke

Pokiaľ hľadáte recept na králika v čiernej omáčke, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg), rozrezaný na kúsky
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica rasce
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice oleja na smaženie

 

Králik v čiernej omáčke

Príprava:

  1. Rozohrejte olej v hrnci na strednom plameni. Opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Odložte ich na tanier stranou.
  2. Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
  3. Následne pridajte rasce a paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
  4. Zväčšte plameň a pridajte červené víno. Varte, až kým sa väčšina alkoholu neodparí.
  5. Potom pridajte hovädzi vývar, bobkové listy, soľ a čierne korenie. Znížte plameň na minimum, zatvorte hrniec a nechajte pomaly variť 1-2 hodiny, kým sa králik nezmäkne.
  6. V samostatnej miske premiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili zápražku. Postupne pridávajte túto zápražku do omáčky králika, až sa zahustí.
  7. Omáčku nechajte variť ešte pár minút, kým sa dosiahne požadovaná konzistencia. Podávajte s dusenou ryžou alebo šošovicou.

Tento recept je skvelou voľbou pre milovníkov králika. Môžete si byť istí, že čierna omáčka mu dodá skvelú chuť a šťavnatú konzistenciu. Dobrú chuť!

 

2)

Sú jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj plné tradičných receptov. Králik v čiernej omáčke patrí medzi ne. S его nielenže potešíte svoje chuťové poháriky, ale aj obohatíte rodinný stôl o niečo jedinečné. Tento recept na králika sa právom stáva hitom viacerých domácností.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu králika v čiernej omáčke budete potrebovať:

  • 1 králik, rozdelený na kusy
  • 200 ml červeného vína
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 4 bobkové listy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava králika v čiernej omáčke

Najprv si na panvici rozohrejte olivový olej. Potom pridajte kúsky králika, ktoré zhnednú zo všetkých strán. Následne ich vyberte a na tej istej panvici osmahnite nadrobno nakrájané cibule a cesnak, kým on nezmäkne. Potom pridajte králika späť na panvicu a zalejte červeným vínom.

Nezabudnite pridať aj hovädzí vývar, sójovú omáčku a bobkové listy. Prikryte a nechajte variť na miernom ohni, aby sa všetky chute spojili. Po asi hodine varenia by mal byť králik krásne mäkký a omáčka hustá. Podávajte s obľúbenou prílohou a užite si jedinečnú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Dano píše:

    Prvýkrát som ho vyskúšal minulý víkend a výsledok prekonal všetky moje očakávania. Omáčka bola bohatá a málo korenistá, vďaka čomu sa skvele hodila k jemnému mäsu králika. Pripravoval som ho s čerstvými bylinkami, čo dodalo jedlu ešte viac chuti.

  2. Nora Docolomansky píše:

    Recept je skvelý, chutilo mi to aj celej mojej rodine.

  3. Godolova Ladislav píše:

    Tento recept na králika v čiernej omáčke je fantastický a úžasný. Určite ho ešte uvarím!

  4. Jancova Oskar píše:

    Som veľmi rada, že som našla tento recept. Skúsila som ho a bol fantastický!

  5. Eduard28 píše:

    Krásny recept! Určite vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *