Králik v čiernej omáčke

 

Ako sa hovorí, ak hľadáte recept na králika v tmavej omáčke, tu je jednoduchý a lahodný spôsob, ako ho pripraviť:

Ingrediencie:

  • 1 králik (okolo 1,5 kg), rozdelený na kúsky
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica rasce
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice oleja na smaženie

 

Králik v tmavej omáčke

Postup prípravy:

  1. Rozohrejte olej v hrnci na strednej teplote. Opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatisté sfarbenie. Odložte ich na tanier bokom.
  2. Do toho istého hrnca pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zmäknutia.
  3. Následne pridajte rasce a paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
  4. Vypnite plameň vyššie a prilievajte červené víno. Varíme, až kým sa väčšina alkoholu neodparí.
  5. Potom pridajte hovädzí vývar, bobkové listy, soľ a čierne korenie. Znížte teplotu na minimum, zakryte hrniec a nechajte pomaly variť 1-2 hodiny, kým sa králik nespracuje.
  6. V osobitnej miske zmiešajte múku s troškou vody, aby ste vytvorili zápražku. Postupne túto zápražku vmiešajte do omáčky králika, kým sa zahustí.
  7. Omáčku varte ešte pár minút, kým sa dosiahne požadovaná hustota. Podávajte s dusenou ryžou alebo šošovicou.

Tento recept je skvelou voľbou pre fanúšikov králika. Môžete si byť istí, že tmavá omáčka mu poskytne vynikajúcu chuť a šťavnatú textúru. Prajeme dobrú chuť!

Králik v čiernej omáčke-2

Ako umývať kuracie mäso?

Ako umývať kuracie mäso?

Čítať viac »

2) Králik v čiernej omáčke

Existujú jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj preplnené tradičnými receptami. Králik v tmavej omáčke sa radí medzi tieto pokrmy. S ním nielenže potešíte svoje chuťové poháriky, ale aj obohatíte rodinný stôl o niečo unikátne. Tento recept na králika si právom nachádza svoje miesto v mnohých domácnostiach.

Potrebné zloženie

Na prípravu králika v tmavej omáčke budete potrebovať:

  • 1 králik, rozdelený na kusy
  • 200 ml červeného vína
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 4 bobkové listy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy králika v tmavej omáčke

Najprv si na panvici rozohrejte olivový olej. Následne pridajte kúsky králika, ktoré zhnednú na všetkých stranách. Potom ich vyberte a na tej istej panvici osmahnite nadrobno nakrájané cibule a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte králika späť na panvicu a zalejte červeným vínom.

Nezabudnite pridať aj hovädzí vývar, sójovú omáčku a bobkové listy. Zakryte a nechajte variť na miernom ohni, aby sa chute spojili. Po približne hodine varenia by mal byť králik dokonale šťavnatý a omáčka hustá. Podávajte s obľúbenou prílohou a vychutnajte si jedinečnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Dano píše:

    Prvýkrát som ho vyskúšal minulý víkend a výsledok prekonal všetky moje očakávania. Omáčka bola bohatá a málo korenistá, vďaka čomu sa skvele hodila k jemnému mäsu králika. Pripravoval som ho s čerstvými bylinkami, čo dodalo jedlu ešte viac chuti.

  2. Nora Docolomansky píše:

    Recept je skvelý, chutilo mi to aj celej mojej rodine.

  3. Godolova Ladislav píše:

    Tento recept na králika v čiernej omáčke je fantastický a úžasný. Určite ho ešte uvarím!

  4. Jancova Oskar píše:

    Som veľmi rada, že som našla tento recept. Skúsila som ho a bol fantastický!

  5. Eduard28 píše:

    Krásny recept! Určite vyskúšam!