Královská poleva na perníky

Pomôcky:
– 250 g hladkej múky
– 1 lyžica prášku do pečiva
– 100 g masla
– 100 g práškového cukru
– 2 vajcia
– štipka soli
– 2 lyžice medu
– 1 lyžička mletej škorice
– 1/2 lyžičky mletých klinčekov
– na polevu: 100 g varenej čokolády, 1 lyžica masla

Sametová poleva na perníkové cukrovinky

Postup:
1. V jednej miske spojte múku s práškom do pečiva.
2. V druhej nádobe zmiešajte zmäknuté maslo s cukrom, až sa vytvorí hladká zmes.
3. Do maslovej zmesi pridajte vajcia, soľ, med, škoricu a klinček, a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
4. K tejto zmesi postupne vmiešajte múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte, kým sa cesto zjednotí.
5. Zabaľte cesto do potravinářskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
6. Po uplynutí doby vyberte cesto z chladničky a nechajte ho krátko odpočinúť pri izbovej teplote. Nastavte termostat rúry na 180 stupňov Celzia.
7. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujte perníčky pomocou formičiek.
8. Perníky preložte na plech s papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre približne 10-12 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
9. Po upečení nechajte perníky úplne vychladnúť.

Poleva:
1. V menšej mise rozpustite čokoládu spolu s maslom nad vodným kúpeľom.
2. Keď sa čokoláda úplne rozpustí, polejte ňou perníčky.
3. Nechajte polevu zaschnúť a perníčky sú pripravené na podávanie.

Zapekané cestoviny bez mäsa

Zapekané cestoviny bez mäsa

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *