Krehká bravčová pečeň

Delikátna bravčová pečeň je lahodné a nutrične hodnotné jedlo, ktoré si mnohí vychutnávajú. Môžete ju pripraviť nasledovne:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 vajíčka
  • 4 lyžice pšeničnej múky
  • soľ a korenie podľa preference
  • olej na smaženie

 

Delikátna bravčová pečeň

Postup:

  1. Bravčovú pečeň starostlivo vyčistite a umyte.
  2. Potom ju nakrájajte na tenké pásiky.
  3. V miske si pripravte zmes z vajec, múky, soli a korenia.
  4. Pásiky bravčovej pečene ponorte do zmesi a dôkladne obalíte.
  5. Olej na panvici rozohrejte a opražte plátky pečene z oboch strán do zlatista a chrumkava.
  6. Hotové delikátne plátky pečene vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Krehkú bravčovú pečeň môžete servírovať so zeleninovým šalátom alebo s opečenou zemiakovou kašou. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Krehká bravčová pečeň - 2

2) Krehká bravčová pečeň

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • olej na smaženie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov

Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov

Čítať viac »

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm. Potom ich vložte do misky a zalejte mliekom. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, aby sa stala jemnejšou.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nasekajte nadrobno a cesnak nakrájajte na tenké kúsky.

  3. Obalenie: Po marinovaní vyberte pečeň z mlieka a nechajte ju trochu oschnúť. Potom okoreníte soľou, čiernym korením a majoránkou. Následne plátky obalte v hladkej múke zo všetkých strán.

  4. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich do zlatista. Potom pridajte obalené plátky pečene a smažte na strednom ohni z oboch strán, kým nie sú zlaté a chrumkavé (približne 3-4 minúty z každej strany).

  5. Servírovanie: Po smažení vyberte pečeň na obrúsok, aby sa zbavila prebytočného tuku. Podávajte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, s prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *