Krémeš plnka

Krémeš je veľmi populárny dezert, ktorý si získal srdcia mnohých milovníkov sladkých jedál na všetkých kontinentoch. Jeho výnimočná chuť a jemná konzistencia ho robia ideálnou voľbou na osviežujúci dezert po jedle alebo ako sladkú pochúťku kedykoľvek počas dňa.

V tomto texte vám predstavíme tri jedinečné a chutné recepty na prípravu krémeša, ktoré si veľmi ľahko pripravíte doma. Každý recept má svoje špecifické chute a prísady, takže si určite nájdete obľúbený. Poďme sa spoločne ponoriť do sveta chutných krémešov!

Recept 1: Čokoládový krémeš s malinami

Suroviny:
– 200 g horkej čokolády
– 250 ml šľahačky
– 2 lyžice cukru
– 1 balenie vanilkového cukru
– 150 g maslových sušienok
– 50 g masla
– 200 g malín

Príprava:
1) Začneme s prípravou základu. Maslové sušienky rozdrvíme na jemnú strúhanku a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes natlačíme na dno formy a dáme do chladničky, aby sa stuhla.

2) Medzičasom si pripravíme čokoládovú náplň. Čokoládu nalámeme na kusy a vo vodnom kúpeli roztopíme. V mise vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom do pevnej konzistencie. Potom opatrne vmiešame roztopenú čokoládu do vyšľahanej smotany, až kým nevznikne hladký krém.

3) Na pripravený základ nanesieme polovicu čokoládovej náplne. Na ňu položíme aj maliny a prikryjeme zvyškom čokoládovej náplne. Krémeš vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhol.

4) Pred podávaním môžeme krémeš ozdobiť šľahačkou, čokoládovou polevou alebo čerstvými malinami. Podávame chladené.

Výhody:
– Rafinovaná kombinácia čokolády a malín
– Rýchla a jednoduchá príprava
– Efektný vzhľad vďaka vrstveniu
– Energetická hodnota na porciu (1/8 z celého krémeša): približne 350 kcal

 

Krémeš s mascarpone a lesným ovocím - 2

2) Krémeš s mascarpone a lesným ovocím

Suroviny:
– 250 g mascarpone
– 200 ml šľahačky
– 3 lyžice práškového cukru
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 200 g piškót
– 100 ml pomarančovej šťavy
– 300 g lesného ovocia (maliny, čučoriedky, jahody)

Príprava:
1) Piškóty nakrájame na plátky a uložíme na dno formy. Pokvapkáme ich pomarančovou šťavou, aby sa spojili s krémom a zmäkli.

2) V miske skombinujeme mascarpone, smotanu, práškový cukor a vanilkový extrakt. Vyšľaháme, kým nedosiahneme hladký krém.

3) Na piškóty vrstvíme polovicu krému. Na ňu rozložíme polovicu lesného ovocia a prikryjeme zvyšným krémom. Na záver naukladáme zvyšné ovocie.

4) Krémeš uložíme do chladničky na niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa chute prepojili a krém stuhol.

Bravčová krkovička na kapii s kapustou a kuracími kúskami

Čítať viac »

5) Tesne pred podávaním môžeme krémeš ozdobiť mätovými lístkami alebo posypať práškovým cukrom. Podávame chladené.

Výhody:
– Osviežujúca chuť vďaka lesnému ovociu
– Krémová a jemná konzistencia mascarpone
– Ideálny letný dezert
– Energetická hodnota na porciu (1/8 z celého krémeša): približne 300 kcal

 

Krémeš s bielou čokoládou a malinovým pyré - 3

3) Krémeš s bielou čokoládou a malinovým pyré

Suroviny:
– 200 g bielej čokolády
– 300 ml šľahačky
– 2 lyžice cukru
– 1 balíček vanilkového cukru
– 150 g maslových sušienok
– 50 g masla
– 200 g malín
– 2 lyžice cukru

Zapekané cestoviny s mäsom

Zapekané cestoviny s mäsom

Čítať viac »

Príprava:
1) Základ pripravíme rovnakým spôsobom ako v predchádzajúcom recepte. Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom, natlačíme na dno formy a dáme stuhnúť do chladničky.

2) Pripravíme malinovú omáčku. Maliny rozmixujeme s cukrom a precedíme cez sitko, aby sme odstránili zrniečka.

3) Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do pevnej konzistencie. Opatrne vmiešame roztopenú bielu čokoládu do šľahanej smotany.

4) Na pripravený základ nanesieme bielu čokoládovú náplň. Na ňu nalejeme malinovú omáčku a pomocou špáradla vytvoríme mramorový efekt.

5) Krémeš vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhol. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvými malinami alebo mätou.

Výhody:
– Jemná chuť bielej čokolády v kombinácii s malinami
– Atraktívny mramorový vzhľad
– Osviežujúca malinová omáčka
– Energetická hodnota na porciu (1/8 z celého krémeša): približne 380 kcal

Záver:

Dúfame, že vás tieto tri unikátne recepty na krémeš inšpirovali a už sa tešíte na ich vyskúšanie. Či už preferujete čokoládové, ovocné alebo smotanové dezerty, každý z týchto krémešov si nájde svojich obdivovateľov. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť recepty svojmu vkusu.

Pridajte obľúbené ovocie, oriešky alebo korenie a vytvorte si svoju vlastnú unikátnu verziu tohto skvelého dezertu. Prajeme vám veľa zábavy pri príprave a ešte viac pôžitku z lahodnej chuti domáceho krémeša!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *