Krémová hrachová polievka z mrazeného hrachu

 

Ak máte záujem pripraviť krémovú polievku z hrachu z mrazeného hrachu, riaďte sa nasledujúcimi pokynmi:

Ingrediencie:

  • 500 g mrazeného hrachu
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 stonka zeleru, nakrájaná na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Krémová polievka z hrachu z mrazeného hrachu

Priebeh:

  1. V hrnci rozpáľte olivový olej na strednom ohni a vložte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým sa nezmäkne.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a zeler, a opekajte ešte pár minút, kým zeler nenadobudne jemnosť.
  3. Vložte mrazený hrách spolu so zeleninovým vývarom. Privarte do bodu varu a varte približne 10 – 15 minút, kým hrách nie je plne uvarený.
  4. Odstavte polievku z plameňa a nechajte ju na chvíľu vychladnúť.
  5. Pomocou mixéra alebo ponorného mixéru polievku rozmixujte, až kým nevznikne hladká zmes.
  6. Tekutinu potom vráťte do hrnca na sporák a zohrejte ju na strednej teplote.
  7. Postupne pridávajte smotanu na varenie, dôkladne miešajte, až kým sa nespojí s polievkou. Dochutíte podľa potreby soľou a čiernym korením.
  8. Keď je polievka dôkladne zohriata, môžete ju servírovať. Môžete ju ozdobiť aj niekoľkými lístkami čerstvej mäty, ak chcete.

Dobrú chuť!

Expresný tuniakový šalát pre zaneprázdnených gurmánov: Chuťová explózia za 10 minút

Expresný tuniakový šalát pre zaneprázdnených gurmánov: Chuťová explózia za 10 minút

Čítať viac »

Krémová hrachová polievka z mrazeného hrachu-2

2) Krémová hrachová polievka z mrazeného hrachu

Krémová polievka z hrachu z mrazeného hrachu je výbornou voľbou pre tých, ktorí sa chcú najesť, uspokojiť svoj hlad a zároveň sa nechcú zaoberať zložitou prípravou. Jej jedinečná krémová konzistencia a bohatá chuť pramenia z kombinácie kvalitných ingrediencií a dodržiavania správneho postupu. V nasledujúcich častiach vám ukážeme, ako si môžete túto lahodnú polievku pripraviť vo vlastnej kuchyni.

Ingrediencie potrebné na výrobu polievky

Na prípravu krémovej hrachovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 400 g mrazeného hrachu
– 1 stredne veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 stredné zemiaky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 2 polievkové lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– niekoľko lístkov mäty alebo bazalky na ozdobenie

Priebeh prípravy krémovej hrachovej polievky

Priebeh je veľmi jednoduchý. Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrazený hrách. Krátko opražte, aby sa jednotlivé súčasti prepojili. Následne nalejte zeleninový vývar a varte približne 20 minút, alebo kým nie sú zemiaky jemné. Po uvarení polievku rozmixujte dohladka a ochuťte soľou a čiernym korením. Na záver môžete podávať s čerstvými bylinkami na dekoráciu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Avatar of maja maja píše:

    Najlepšia je z domáceho hrachu a najlepšie z čerstvého hrachu robiť krémovú polievku.

  2. Avatar of Lubomira51 Lubomira51 píše:

    Článok je veľmi užitočný, zaujímavý a naučil ma pripraviť skvelú polievku. Určite si ju vyskúšam.

  3. Avatar of Stastna Vanesa Stastna Vanesa píše:

    Mňam, táto polievka vyzerá naozaj chutne. Veľmi pekne popísané recept a postup.

  4. Avatar of Malikova Bozena Malikova Bozena píše:

    Vynikajúci recept, určite ho vyskúšam!

  5. Avatar of Moravcik Henrieta Moravcik Henrieta píše:

    Polievka je skvelá vo voľné dni. Vyskúšam to.

  6. Avatar of Oravcova Hermina Oravcova Hermina píše:

    Pekný článok, dozvedela som sa veľa nového o príprave polievky.