Krémova hrášková polievka zo sterilizovaného hrášku

Ingrediencie:
– 500 g konzervovaného hrachu
– 1 cibuľa
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

Krémová polievka z hrášku z konzervy

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na malé kusy a opražíme na masle vo veľkom hrnci.
2. Pridáme konzervovaný hrach a zemiaky, ktoré sme pokrájali na kocky. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme na ohni variť.
3. Medzitým nastrúhame mrkvu a vložíme ju do hrnca.
4. Keď je zelenina mäkká, pridáme múku rozmiešanú s vodou a varíme, kým omáčka nezhustne.
5. Dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom.
6. Polievku môžeme podávať s kôrkovým chlebom alebo opečenou bagetou.

Nutričné hodnoty: kuracie prsia

Nutričné hodnoty: kuracie prsia

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Miriam123 píše:

    Tento recept na krémovú hráškovú polievku je skvelý! Vždy sa mi páči, ako sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Polievka je veľmi chutná a výživná. Určite ju vyskúšam, ďakujem za tip!

  2. Hracik11 píše:

    Wow, táto polievka vyzerá naozaj lákavo! Rád varím s hrachom, lebo je zdravý a chutný. Pridám si aj viac mrkvy, lebo mám rád sladší nádych. Ďakujem za recept!

  3. ChutnýMarek píše:

    Skvelý recept! Krémová hrášková polievka znie ako perfektné jedlo na zimu. Hrach mám rád a cibuľa mu dodá tú pravú chuť. Už sa teším na varenie podľa tohto návodu!

  4. Zeleninka84 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Krémová polievka je ideálna pre chladné dni. Rada experimentujem s rôznymi prísadami a tento recept ma inšpiroval. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  5. PetrzlenovaKralovna píše:

    Ďakujem za tento úžasný recept! Hrášková polievka sa mi vždy páčila a táto krémová verzia vyzerá perfektne. Myslím si, že pridám aj trochu smotany na zjemnenie chuti. Super nápad!