Ingrediencie:
– 500 g konzervovaného hrachu
– 1 cibuľa
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
Krémová polievka z hrášku z konzervy
Postup:
1. Cibuľu nakrájame na malé kusy a opražíme na masle vo veľkom hrnci.
2. Pridáme konzervovaný hrach a zemiaky, ktoré sme pokrájali na kocky. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme na ohni variť.
3. Medzitým nastrúhame mrkvu a vložíme ju do hrnca.
4. Keď je zelenina mäkká, pridáme múku rozmiešanú s vodou a varíme, kým omáčka nezhustne.
5. Dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom.
6. Polievku môžeme podávať s kôrkovým chlebom alebo opečenou bagetou.
Dobrú chuť!