Ak chcete pripraviť kremovú hubovú polievku z čerstvých húb, nasledujte tento jednoduchý recept:
Suroviny:
- 500 g čerstvých húb (napríklad žampióny, dubáky, smrže)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- kôpor alebo petržlen na ozdobenie
Krémová hubová polievka z čerstvých húb
Postup:
- Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- Rozohrejte hrniec na strednom ohni a roztopíte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
- Pridajte na kocky nakrájané huby a dusíme ich, kým nie sú mäkké a šťavy vyvonia. Asi 10-15 minút.
- Do hrnca prilijte zeleninový vývar a nechajte zmes prevrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20 minút.
- Polievku zmiešajte pomocou mixéra na hladkú a krémovú konzistenciu. Ak chcete, môžete si nechať niektoré huby ako ozdobu polievky.
- Vložte späť do hrnca a pridajte smotanu na šľahanie. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Na tanieroch ozdobte kôprom alebo petržlenom a podávajte ešte horúcu.
Dúfam, že vám táto kremová hubová polievka z čerstvých húb bude chutiť!
2)
Krémová hubová polievka je výnimočné jedlo, ktoré osloví milovníkov húb. Jej bohatá a nadýchaná textúra je ideálna na zahriatie v chladnejších dňoch. Na prípravu tejto polievky sú potrebné čerstvé huby, ktoré dodajú jedlu skutočne lahodnú chuť.
Ingrediencie na krémovú hubovú polievku
Na prípravu krémovej hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g čerstvých húb (najlepšie šampiňóny alebo hliva)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 700 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy krémovej hubovej polievky
Na začiatok si očistíme a nakrájame huby na plátky. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké. Potom pridáme nakrájané huby a opekáme ich cca 5-7 minút, kým nezíska zlato-hnedú farbu.
Pridáme zeleninový vývar a necháme polievku variť približne 15 minút, aby sa huby uvarili a uvoľnili svoju arómu. Potom polievku rozmixujeme dohladka a pridáme smotanu. Konečne dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Podávame horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto krémová hubová polievka je skvelá na predjedlo alebo ako hlavné jedlo v kombinácii s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!
Pridala som ešte trošku smotanovej šľahačky na vrch a chuť bola naozaj božská! Určite to robím znova a odporúčam aj ostatným. Skvelý comfort food na chladnejšie dni!
Vyzera to ako jednoduchý recept, určite to skúsim!
Kremová hubová polievka je moja obľúbená, tento recept si uložím.
Polievka vyzerá veľmi chutne. Rada varím z čerstvých húb, takže tento recept určite vyskúšam.