Krémová hubová polievka z čerstvých húb

Ak chcete pripraviť kremovú hubovú polievku z čerstvých húb, nasledujte tento jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (napríklad žampióny, dubáky, smrže)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Krémová hubová polievka z čerstvých húb

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
  2. Rozohrejte hrniec na strednom ohni a roztopíte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
  3. Pridajte na kocky nakrájané huby a dusíme ich, kým nie sú mäkké a šťavy vyvonia. Asi 10-15 minút.
  4. Do hrnca prilijte zeleninový vývar a nechajte zmes prevrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20 minút.
  5. Polievku zmiešajte pomocou mixéra na hladkú a krémovú konzistenciu. Ak chcete, môžete si nechať niektoré huby ako ozdobu polievky.
  6. Vložte späť do hrnca a pridajte smotanu na šľahanie. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Na tanieroch ozdobte kôprom alebo petržlenom a podávajte ešte horúcu.

Dúfam, že vám táto kremová hubová polievka z čerstvých húb bude chutiť!

 

2)

Krémová hubová polievka je výnimočné jedlo, ktoré osloví milovníkov húb. Jej bohatá a nadýchaná textúra je ideálna na zahriatie v chladnejších dňoch. Na prípravu tejto polievky sú potrebné čerstvé huby, ktoré dodajú jedlu skutočne lahodnú chuť.

Ingrediencie na krémovú hubovú polievku

Na prípravu krémovej hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých húb (najlepšie šampiňóny alebo hliva)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy krémovej hubovej polievky

Na začiatok si očistíme a nakrájame huby na plátky. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké. Potom pridáme nakrájané huby a opekáme ich cca 5-7 minút, kým nezíska zlato-hnedú farbu.

Pridáme zeleninový vývar a necháme polievku variť približne 15 minút, aby sa huby uvarili a uvoľnili svoju arómu. Potom polievku rozmixujeme dohladka a pridáme smotanu. Konečne dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

Podávame horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto krémová hubová polievka je skvelá na predjedlo alebo ako hlavné jedlo v kombinácii s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Paťka píše:

    Pridala som ešte trošku smotanovej šľahačky na vrch a chuť bola naozaj božská! Určite to robím znova a odporúčam aj ostatným. Skvelý comfort food na chladnejšie dni!

  2. Julius Kravjarova píše:

    Vyzera to ako jednoduchý recept, určite to skúsim!

  3. Ysurka píše:

    Kremová hubová polievka je moja obľúbená, tento recept si uložím.

  4. Anonym píše:

    Polievka vyzerá veľmi chutne. Rada varím z čerstvých húb, takže tento recept určite vyskúšam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *