Krémová hubová polievka z čerstvých húb

 

Ak máte záujem o prípravu krémovej hubovej polievky z čerstvých húb, postupujte podľa tohto jednoduchého receptu:

Zloženie:

  • 500 g čerstvých húb (napríklad žampióny, dubáky, smrže)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Krémová hubová polievka z čerstvých húb

Návod:

  1. Huby umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno.
  2. Na strednom ohni rozohrejte hrniec a rozpusťte maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich do sklovita.
  3. Vhoďte na kocky nakrájané huby a varte ich, až kým nezmäknú a nevydajú šťavu. Trvá to asi 10-15 minút.
  4. Prilievajte zeleninový vývar a priveďte zmes k varu. Následne znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 20 minút.
  5. Pomocou mixéra premixujte polievku na hladkú a krémovú konzistenciu. Môžete si ponechať niektoré huby na ozdobu.
  6. Vráťte do hrnca a pridajte smotanu na šľahanie. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  7. Na tanieroch ozdobte kôprom alebo petržlenom a podávajte ihneď.

Dúfam, že sa vám táto kremová hubová polievka z čerstvých húb bude páčiť!

Krémová hubová polievka z čerstvých húb

Koláče z kysnuteho cesta

Koláče z kysnuteho cesta

Čítať viac »

2) Krémová hubová polievka z čerstvých húb

Krémová hubová polievka je vynikajúce jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov húb. Jej bohatá a nadýchaná textura je ideálna na zahriatie v chladnejších dňoch. Na prípravu tejto polievky sú potrebné čerstvé huby, ktoré dodajú pokrmu skutočne lahodnú chuť.

Ingrediencie na krémovú hubovú polievku

Aby ste pripravili krémovú hubovú polievku, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (najpreferovanejšie sú šampiňóny alebo hliva)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Návod na prípravu krémovej hubovej polievky

Na začiatok si huby umyte a nakrájajte na plátky. Na olivovom oleji orestujte drobno nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte nakrájané huby a opražte ich asi 5-7 minút, kým nezískajú zlato-hnedú farbu.

Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť okolo 15 minút, aby sa huby uvarili a uvoľnili svoju vôňu. Potom polievku rozmixujte dohladka a pridajte smotanu. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto krémová hubová polievka je skvelá ako predjedlo alebo ako hlavný chod v kombinácii s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Paťka píše:

    Pridala som ešte trošku smotanovej šľahačky na vrch a chuť bola naozaj božská! Určite to robím znova a odporúčam aj ostatným. Skvelý comfort food na chladnejšie dni!

  2. Julius Kravjarova píše:

    Vyzera to ako jednoduchý recept, určite to skúsim!

  3. Ysurka píše:

    Kremová hubová polievka je moja obľúbená, tento recept si uložím.

  4. Anonym píše:

    Polievka vyzerá veľmi chutne. Rada varím z čerstvých húb, takže tento recept určite vyskúšam.