Potrebné ingrediencie:
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky medvedieho cesnaku
– 500 g zemiakov
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– smotana na zahustenie
Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Postup:
1. Cibuľu a medvedí cesnak nakrájame na drobné kúsky.
2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
3. Na panvici rozpustíme maslo a restujeme cibuľu spolu s medvedím cesnakom, kým cibuľa nezmäkne.
4. Pridáme zemiaky a na krátko ich zľahka opražíme.
5. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
6. Polievku na hladkú konzistenciu rozmixujeme pomocou tyčového mixéra.
7. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
8. Pred servírovaním môžeme do polievky pridať trošku smotany na zahustenie.
9. Podávame teplú s opečenými chlebovými krutónmi.
Dobrú chuť!