Krémová polievka z pečeného karfiolu

Tu máte recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu:

Suroviny:

  • 1 veľká hlava karfiolu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Krémová polievka z pečeného karfiolu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Rozložte karfiol na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte ho 1 lyžicou olivového oleja. Pečte karfiol asi 25-30 minút, kým nie je mäkký a ľahko sa dá prepichnúť vidličkou.
  2. V hrnci zohrejte zvyšný olivový olej a orestujte najemno nasekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  3. Do hrnca pridajte pečený karfiol a zeleninový vývar. Variť polievku asi 15 minút, kým sú všetky ingrediencie dobre prehriate.
  4. Pomocou ponorného mixéra alebo mixéra na polievky zmixujte všetky ingrediencie do hladka.
  5. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte do hladka.
  6. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
  7. Podávajte horúcu s čerstvým pečivom alebo krutónmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ako sa hovorí, niektoré najchutnejšie jedlá sú spôsob, ako premeniť jednoduché ingrediencie na niečo výnimočné. Dnes sa s vami podelím o úžasný recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu. Tento recept je ideálny na chladné dni, keď túžite po niečom teplom a hladkom. Nebojte sa, je to veľmi jednoduché!

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu tejto chuti bohaté polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)

Postup na prípravu

Začnite tým, že si predhrejete rúru na 200 °C. Karfiol umyte a nakrájajte na malé ružičky. V mise premiešajte karfiol s olivovým olejom, soľou a korením. Potom ich vložte na plech a pečte asi 25-30 minút, alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej a pridajte cibulu. Smažte ju do zlatista, potom pridajte cesnak a ešte chvíľu smažte. Keď je karfiol hotový, pridajte ho do panvice, zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.

Polievku varte na miernom ohni asi 10 minút, potom ju prelejte do mixéra. Mixujte, kým nie je zmes úplne hladká. Pridajte smotanu na šľahanie a dobre premiešajte. Na záver dochuťte soľou a korením podľa chuti. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávajte!

Verím, že si túto krémovú polievku z pečeného karfiolu zamilujete. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *