Krémová polievka z pečeného karfiolu

 

Tu máte návod na krémovú polievku z pečeného karfiolu:

Suroviny:

  • 1 veľká hlava karfiolu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Krémová polievka z pečeného karfiolu

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C. Karfiol rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte ho 1 lyžicou olivového oleja. Pečte ho približne 25-30 minút, kým nezmäkne a nebude sa dať ľahko prepichnúť vidličkou.
  2. V hrnci zohrejte zostávajúci olivový olej a orestujte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nestanú sa priesvitnými.
  3. Pridajte pečený karfiol a zeleninový vývar do hrnca. Polievku varte asi 15 minút, aby sa všetky prísady dobre prehreli.
  4. Pomocou ponorného mixéra alebo mixéra na polievky všetko zmes rozmixujte dohladka.
  5. Polievku vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
  6. Ochutnajte a podľa potreby dosolte a okoreňte.
  7. Podávajte horúcu s čerstvým pečivom alebo krutónmi.

Prajem dobrú chuť!

Krémová polievka z pečeného karfiolu-2

2) Krémová polievka z pečeného karfiolu

Ako sa hovorí, niektoré z najchutnejších jedál sú spôsobom, ako premeniť bežné suroviny na niečo výnimočné. Dnes sa podelím o skvelý recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu. Tento recept je dokonalý na chladné dni, keď túžite po niečom teplom a jemnom. Nebojte sa, príprava je skutočne jednoduchá!

Mascarpone plnka torta

Mascarpone plnka torta

Čítať viac »

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na vykúzlenie tejto chutnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlenová vňať)

Postup na prípravu

Začnite tým, že si predhrejete rúru na 200 °C. Karfiol umyte a rozdeľte na malé ružičky. V miske premiešajte karfiol s olivovým olejom, soľou a korením. Potom ich nasaďte na plech a pečte asi 25-30 minút, alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej a pridajte cibulu. Smažte ju do zlata, následne pridajte cesnak a smažte ešte chvíľu. Keď je karfiol hotový, pridajte ho do panvice, zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.

Polievku varte na miernom ohni asi 10 minút, potom ju prelejte do mixéra. Mixujte, kým nie je zmes úplne hladká. Pridajte smotanu na šľahanie a dôkladne premiešajte. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa potreby. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávajte!

Verím, že si túto krémovú polievku z pečeného karfiolu zamilujete. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *