Radi vám predstavíme recept na krémovú polievku z pečenej tekvice. Tu máte:
Ingrediencie:
- 1 veľká tekvica
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 stvrdnuté vajcia
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- kôporové lístky na ozdobenie
Krémová polievka z pečenej tekvice
Postup:
- Tekvicu rozkrojte na polovicu a odstráňte semena. Nakrájajte ju na menšie kúsky.
- Na pekáči rozohrejte olivový olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a kúsky tekvice, kým tekvica jemne nezhnedne.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť približne 20-25 minút, kým sa tekvica zmäkčí.
- Varenú zmes presuňte do mixéra alebo použite ponorný mixér na získanie hladkej a krémovej konzistencie.
- Vráťte krém do hrnca a pridajte smotanu na varenie na zjemnenie a obohatenie chuti.
- Pomaly zohrejte polievku na miernom ohni, pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
- Pred podávaním na tanieri ozdobte polievku nakrájanými kôporovými lístkami a podávajte ju s kusom stvrdnutého vajca na vrchu.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 1 stredne veľká tekvica (približne 1 kg)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky (približne 300 g)
- 1 mrkva
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Muškátový oriešok (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava tekvice:
- Rúru predhrejte na 200 °C. Tekvicu umyte, rozrežte na polovicu, vyberte semienka a upečte ju na plechu s rozrezanou stranou nahor. Pečte približne 30-40 minút, alebo kým sa nezmäkne. Po upečení nechte vychladnúť a potom vydlabte dužinu.
-
Príprava polievky:
- Na panvici alebo v hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a opražte ešte 1-2 minúty, aby sa vôňa rozvinula.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky. Orestujte asi 5 minút.
-
Varíme polievku:
- Do hrnca pridajte upečenú tekvicu a zalejte zeleninovým vývarom. Priveďte do varu a varte asi 15-20 minút, kým sú zemiaky a mrkva úplne mäkké.
-
Mixovanie:
- Po dovarení polievku rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu viac vývaru alebo vody.
-
Dokončenie:
- Vmiešajte smotanu na varenie a dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom podľa chuti. Krátko prehrejte, ale už nevariť.
-
Podávanie:
- Polievku servírujte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj krutóny alebo pražené semienka tekvice na ozdobu.
Dobrú chuť!
Wow, táto krémová polievka z pečenej tekvice vyzerá skvele! Určite ju vyskúšam. Mám rád, keď sú recepty jednoduché a chutné. Tekvica je naozaj skvelá zelenina, ktorá sa dá použiť na rôzne spôsoby. Ďakujem za zdieľanie!
Super recept! Krémová polievka z pečenej tekvice je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Vždy som miloval tekvicu a tento spôsob prípravy sa mi veľmi páči. Určite to vyskúšam a priateľom odporučím!
Tento recept je úžasný! Veľmi sa teším, že mám nový spôsob, ako pripraviť tekvicu. Kombinácia smotany a kôpru znie fantasticky! Už sa nemôžem dočkať, kedy si túto polievku pripravím doma. Ďakujem za tip!
Toto vyzerá ako dokonalý recept na polievku! Krémová polievka z pečenej tekvice je moja obľúbená a tento postup sa zdá byť veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam tento víkend s rodinou. Skvelé nápady!
Perfektný recept na jesennú večeru! Milujem jedlá s tekvicou a táto krémová polievka vyzerá neuveriteľne chutne. Oceňujem jasný postup prípravy. Už mám chuť ju ochutnať, určite ju zaradím do svojho jedálnička!