Krémová polievka z pečenej tekvice

Radi vám predstavíme recept na krémovú polievku z pečenej tekvice. Tu máte:

Ingrediencie:

  • 1 veľká tekvica
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 stvrdnuté vajcia
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • kôporové lístky na ozdobenie

 

Krémová polievka z pečenej tekvice

Postup:

  1. Tekvicu rozkrojte na polovicu a odstráňte semena. Nakrájajte ju na menšie kúsky.
  2. Na pekáči rozohrejte olivový olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a kúsky tekvice, kým tekvica jemne nezhnedne.
  3. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť približne 20-25 minút, kým sa tekvica zmäkčí.
  4. Varenú zmes presuňte do mixéra alebo použite ponorný mixér na získanie hladkej a krémovej konzistencie.
  5. Vráťte krém do hrnca a pridajte smotanu na varenie na zjemnenie a obohatenie chuti.
  6. Pomaly zohrejte polievku na miernom ohni, pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  7. Pred podávaním na tanieri ozdobte polievku nakrájanými kôporovými lístkami a podávajte ju s kusom stvrdnutého vajca na vrchu.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica (približne 1 kg)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky (približne 300 g)
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Muškátový oriešok (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava tekvice:

    • Rúru predhrejte na 200 °C. Tekvicu umyte, rozrežte na polovicu, vyberte semienka a upečte ju na plechu s rozrezanou stranou nahor. Pečte približne 30-40 minút, alebo kým sa nezmäkne. Po upečení nechte vychladnúť a potom vydlabte dužinu.
  2. Príprava polievky:

    • Na panvici alebo v hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a opražte ešte 1-2 minúty, aby sa vôňa rozvinula.
    • Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky. Orestujte asi 5 minút.
  3. Varíme polievku:

    • Do hrnca pridajte upečenú tekvicu a zalejte zeleninovým vývarom. Priveďte do varu a varte asi 15-20 minút, kým sú zemiaky a mrkva úplne mäkké.
  4. Mixovanie:

    • Po dovarení polievku rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu viac vývaru alebo vody.
  5. Dokončenie:

    • Vmiešajte smotanu na varenie a dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom podľa chuti. Krátko prehrejte, ale už nevariť.
  6. Podávanie:

    • Polievku servírujte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj krutóny alebo pražené semienka tekvice na ozdobu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Kiki123 píše:

    Wow, táto krémová polievka z pečenej tekvice vyzerá skvele! Určite ju vyskúšam. Mám rád, keď sú recepty jednoduché a chutné. Tekvica je naozaj skvelá zelenina, ktorá sa dá použiť na rôzne spôsoby. Ďakujem za zdieľanie!

  2. SlovenskýRybár píše:

    Super recept! Krémová polievka z pečenej tekvice je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Vždy som miloval tekvicu a tento spôsob prípravy sa mi veľmi páči. Určite to vyskúšam a priateľom odporučím!

  3. MačkaMia píše:

    Tento recept je úžasný! Veľmi sa teším, že mám nový spôsob, ako pripraviť tekvicu. Kombinácia smotany a kôpru znie fantasticky! Už sa nemôžem dočkať, kedy si túto polievku pripravím doma. Ďakujem za tip!

  4. FunkyMonkey píše:

    Toto vyzerá ako dokonalý recept na polievku! Krémová polievka z pečenej tekvice je moja obľúbená a tento postup sa zdá byť veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam tento víkend s rodinou. Skvelé nápady!

  5. JankoZelenina píše:

    Perfektný recept na jesennú večeru! Milujem jedlá s tekvicou a táto krémová polievka vyzerá neuveriteľne chutne. Oceňujem jasný postup prípravy. Už mám chuť ju ochutnať, určite ju zaradím do svojho jedálnička!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *