Pokiaľ túžite po lahodnej a krémovej polievke, pečená paradajková polievka je výbornou voľbou. Tu nájdete jednoduchý recept:
Potraviny:
- 8 veľkých rajčiakov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý kôpor alebo petržlen na dekoráciu
Krémová polievka z pečených rajčiakov
Príprava:
- Predhrejte rúru na 200 °C. Rajčiaky umyte a rozkrojte na polovice. Umiestnite ich na plech so šťavou smerom nahor.
- Rajčiaky posypte soľou a čiernym korením a polievajte olivovým olejom. Pečte ich v predhriatej rúre asi 30 minút, alebo pokým nezmäknú a nezačnú sa trochu pripáliť.
- Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú, asi 5 minút.
- Rozmixujte rajčiaky spolu s cibuľou a cesnakom pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, až kým nebude zmes hladká.
- Premiestnite rajčinovú zmes do hrnca a pridajte zeleninový vývar. Dajte na sporák a nechajte prevrieť.
- Primiešajte smotanu na varenie a nechajte polievku prevrieť ešte raz. Dochutíte soľou a korením podľa preferencií.
- Podávajte horúcu rajčinovú polievku posypanú čerstvým kôprom alebo petržlenom.
Verím, že vám tento recept vyhovuje! Dobrú chuť!
2) Krémová polievka z pečených paradajok
Krémová polievka z pečených rajčiakov je jedným z najchutnejších a najjednoduchších receptov, ktoré môžete vyskúšať. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí obľubujú intenzívnu chuť a jednoduchosť prípravy. Navyše, pripravíte ju rýchlo a presne tak, ako potrebujete. Poďme na to!
Ingrediencie na prípravu
Na prípravu krémovej polievky z pečených rajčiakov budete potrebovať:
- 1 kg zrelých rajčiakov
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šálku zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Bazalku na dekoráciu
Postup prípravy krémovej polievky
Najprv predhrejte rúru na 200 °C. Rajčiaky umyte, rozkrojte na polovice a umiestnite na plech. Cibuľu a cesnak nakrájajte a pridajte na plech. Pokvapkajte olivovým olejom a pečte v rúre približne 30 minút, kým rajčiaky nezmäknú a nebudú krásne zlatisté.
Po upečení všetko presuňte do hrnca a pridajte zeleninový vývar. Povaríme na strednom ohni 10 minút. Potom použite tyčový mixér a rozmixujte dohladka. Na záver primiešajte smotanu a dochuťte soľou a korením. Nezabudnite ozdobiť čerstvou bazalkou. Až sa polievka zahreje, môžete ju podávať s chlebom alebo krutónmi!
Vaša krémová polievka z pečených rajčiakov je hotová! Vychutnajte si túto lahodnú a zdravú dobrotu.