Krémová polievka - zemiaková

 

Tu je návod na krémovú zemiakovú polievku:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, naduté a nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 2 lyžičky masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Krémová polievka – zemiaková

Postup:

  1. Na strednom plameni rozohrejte hrniec a pridajte maslo. Následne pridajte cibuľu a cesnak, a orestujte ich do zlatožltej farby.
  2. Pridajte nakrájané zemiaky a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom približne 5 minút.
  3. Znížte teplotu a nalejte zeleninový vývar do hrnca. Varíme zemiaky, až kým nezmäknú a dajú sa jednoducho rozotierať vidličkou (približne 15 – 20 minút).
  4. Keď sú zemiaky mäkké, odstráňte hrniec z plameňa a nechajte polievku vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Pomocou mixéra alebo ponorného mixéra jemne rozmixujte všetky ingrediencie v hrnci, až kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
  6. Vráťte rozmixovanú polievku späť na mierny plameň a pridajte smotanu na varenie. Zohrejte ju, ale nevaríme.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu. Ak je potrebné, dolaďte ďalšími ingredienciami podľa vašich preferencií.
  8. Keď je polievka horúca a dostatočne dochutená, nalejte ju do misiek a ozdobte čerstvým petržlenom.
  9. Podávajte horúcu s čerstvým pečivom a užite si!

Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave vynikajúceho zemiakového krému!

Krémová polievka - zemiaková-2

2) Krémová polievka – zemiaková

Krémová zemiaková polievka nie je len chutná, ale aj veľmi jednoduchá na vytvorenie. Ideálna na chladné dni, táto polievka príjemne zahreje a dodá vám energiu. V nasledujúcom návode vám poskytneme konkrétne suroviny a spôsob prípravy, ktorý zvládne naozaj ktokoľvek.

Ingrediencie na krémovú zemiakovú polievku

Na prípravu krémovej zemiakovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Ako doma pripraviť panenku?

Ako doma pripraviť panenku?

Čítať viac »

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica masla
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup prípravy

1. Na začiatku dôkladne očistite a nakrájajte zemiaky na kocky. Cibuľu a mrkvu jemne nasekajte.

2. V hrnci rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne.

3. Následne pridajte mrkvu a zemiaky. Na niekoľko minút ich orestujte spolu.

4. Nalejte zeleninový vývar a nechajte variť približne 20 minút, alebo kým zemiaky nie sú úplne mäkké.

5. Keď sú zemiaky uvarené, polievku rozmixujte do hladka pomocou ponorného mixéra.

6. Na koniec pridajte smotanu na varenie, dochuťte soľou a korením a krátko povarte.

7. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie a užite si tento lahodný krém z zemiakov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Lisa píše:

    Zase niečo krémové, doma pripravím a mne nič neostane na taniery. 🙂

  2. Levoslav Talianova píše:

    Vyzerá to ako skvelý recept! Určite to vyskúšam.

  3. Boris05 píše:

    Ďakujem za super inšpiráciu. Krémová zemiaková polievka je moja obľúbená!

  4. Bohdan Straka píše:

    Tento recept je úžasný, až teraz som objavil, ako je ľahké pripraviť krémovú zemiakovú polievku.