Krémová šampiňónová polievka — Tento je recept na krémovú hubovú polievku:
Zloženie:
- 500 g húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa vkusu
- kôpor na dekoráciu
Krémová hubová polievka
Návod na prípravu:
- Húb očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
- V hrnci rozohrejte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané huby a dusíme ich približne 5 minút, kým nezmäknú.
- Zeleninový vývar pridajte k hubám v hrnci a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku povariť ďalších 10-15 minút.
- Vyšľahajte polievku pomocou mixéra, kým nedosiahne hladkú konzistenciu.
- Vráťte polievku späť do hrnca a zapnite mierny oheň. Pridajte smotanu na šľahanie a premiešajte, aby sa dobre spojila s polievkou. Nechajte polievku zohrievať bez varenia, približne 5 minút.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a podľa potreby pridajte podľa vkusu.
- Servírujte polievku teplú a ozdobte čerstvým nasekaným kôprom.
Prajem dobrú chuť!
2) Krémová šampiňónová polievka
Krémová hubová polievka je obľúbená delikatesa, ktorá je vhodná na akúkoľvek udalosť. Spojuje v sebe chutnosť a jemnosť, ktorá si získa srdcia mnohých. Tento recept vás naučí, ako pripraviť túto polievku krok za krokom.
Na prípravu krémovej hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 500 g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlenová vňať)
Návod na prípravu
Začnite tým, že nasekáte cibuľu a cesnak na jemno. Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Pomaly ju restujte, kým nezmäkne a nezozlatne. Potom pridajte cesnak a jemne ho orestujte – dávajte pozor, aby sa nespálil.
Ďalej pridajte nakrájané huby a smažte ich, kým nezredukujú svoju vodu. Po asi 5-7 minútach pridajte zeleninový vývar a chvíľu varte, aby sa chute spojili. Potom túto zmes rozmixujte do hladkej konzistencie.
Na záver pridajte smotanu na šľahanie a varte ešte niekoľko minút. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte horúcu a ozdobte čerstvými bylinkami.