Na prípravu kritharaki s kuracím mäsom budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 250 g kritharaki (grécke cestoviny)
- 300 g kuraciny (pokrájané na malé kúsky)
- 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
- 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
- 1 paprika (nakrájaná na kocky)
- 1 lyžica olivového oleja
- 400 ml kuracieho vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička papriky v prášku
- 50 g strúhanej fety
Kritharaki s kuracím mäsom
Príprava:
- V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak a papriku, kým nebudú jemné.
- Do zmesi pridajte kuracie mäso a opražte, až kým nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte kritharaki (grécke cestoviny), kurací vývar, soľ a korenie, oregano, bazalku a mletú papriku. Všetko poriadne premiešajte.
- Varte podľa pokynov na obale kritharaki, obvykle to trvá približne 10-15 minút, kým sa cestoviny uvaria.
- Ako náhle sú cestoviny hotové, pridajte strúhanú fetu a premiešajte, kým sa syr nerozpustí.
- Servírujte teplé a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!