Kritharaki s kuracím mäsom

Na prípravu kritharaki s kuracím mäsom budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 250 g kritharaki (grécke cestoviny)
  • 300 g kuraciny (pokrájané na malé kúsky)
  • 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 1 paprika (nakrájaná na kocky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička papriky v prášku
  • 50 g strúhanej fety

 

Kritharaki s kuracím mäsom

Príprava:

Strúhaný tvarohový koláč s jablkami

Strúhaný tvarohový koláč s jablkami

Čítať viac »

  1. V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak a papriku, kým nebudú jemné.
  2. Do zmesi pridajte kuracie mäso a opražte, až kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte kritharaki (grécke cestoviny), kurací vývar, soľ a korenie, oregano, bazalku a mletú papriku. Všetko poriadne premiešajte.
  4. Varte podľa pokynov na obale kritharaki, obvykle to trvá približne 10-15 minút, kým sa cestoviny uvaria.
  5. Ako náhle sú cestoviny hotové, pridajte strúhanú fetu a premiešajte, kým sa syr nerozpustí.
  6. Servírujte teplé a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Plskova Branislava píše:

    Mňam, toto znie skvele, určite to vyskúšam!

  2. Maros41 píše:

    Ďakujem za super recept, už sa teším na varenie!

  3. Albina36 píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem!

  4. Nsedliak píše:

    Tento recept vyzerá lahodne, určite si ho vyskúšam.