Kritharaki s kuracím mäsom

Ak chcete pripraviť kritharaki s kuracím mäsom, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g kritharaki (grécke rezance)
  • 300 g kuracie mäso (nakrájané na malé kúsky)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 paprika (nakrájaná na kúsky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 50 g strúhanej fety

 

Kritharaki s kuracím mäsom

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak a papriku, až kým nezmäknú.
  2. Pridajte kuracie mäso a opražte ho, kým sa nezmení na zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte kritharaki (grécke rezance), kurací vývar, soľ a korenie, oregano, bazalku a mletú papriku. Premiešajte všetky ingrediencie dokopy.
  4. Varte podľa pokynov na obale kritharaki, obvykle trvá približne 10-15 minút, kým sa rezance uvaria.
  5. Keď sú rezance uvarené, pridajte strúhanú fetu a premiešajte, kým sa syr nerozpustí.
  6. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou podľa vlastného uváženia.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Plskova Branislava píše:

    Mňam, toto znie skvele, určite to vyskúšam!

  2. Maros41 píše:

    Ďakujem za super recept, už sa teším na varenie!

  3. Albina36 píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem!

  4. Nsedliak píše:

    Tento recept vyzerá lahodne, určite si ho vyskúšam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *