Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Krkovička patrí medzi najpopulárnejšie mäsové špeciality. Tento recept ponúka jedinečný mix chuti rozmarínu a jemnosti konfitovania. Nasledujte podrobný návod:

Zloženie:

  • 2 kúsky krkovičky
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml tuku (preferujem husaciu masť, ale môžete zvoliť aj iný druh)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Postup prípravy:

  1. Krkovičky dôkladne osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
  2. Rozmarín otrháme z vetvičiek a spojíme ho s jemne nasekaným cesnakom.
  3. V hrnci rozpustíme masť a pridáme pripravenú zmes rozmarínu s cesnakom.
  4. Na miernom ohni zahrejeme masť s rozmarínom, až kým nezačne vrieť, potom odstavíme.
  5. Krkovičky uložíme do pečiacej nádoby a polejeme ich rozmarínovou masťou.
  6. Nádobu zakryjeme a necháme krkovičky konfitovať v predhriatej rúre pri teplote 120°C približne 3 hodiny, alebo kým nie sú mäkké a nevarené od kostí.
  7. Po upečení necháme mäso chvíľu odpočinúť a podávame ho s nastavovanou kašou alebo obľúbenou prílohou.

Tento recept vám zaručí výnimočne šťavnaté a jemne korenisté jedlo. Prajeme dobrú chuť!

 

Makaróny s kuracím mäsom a šampiňónmi

Makaróny s kuracím mäsom a šampiňónmi

Čítať viac »

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou - 2

2) Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Ingrediencie:

Príprava konfitovanej krkovičky:

  • 1 kg krkovičky
  • 300 g masla
  • 100 ml olivového oleja
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku (neolúpané, celé)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na nastavovanú kašu:

  • 200 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Štipka muškátového orieška (voliteľné)

Postup:

Príprava krkovičky:

  1. Príprava krkovičky: Krkovičku dôkladne umyjeme, osušíme a narežeme na menšie kusy. Osolíme a okoreníme podľa vkusu.
  2. Konfitovanie: V hlbokom hrnci alebo pekáči rozpustíme maslo spolu s olivovým olejom. Pridáme cesnak a rozmarín. Na miernom plameni necháme maslo roztopiť, varíme však bez varu.
  3. Vloženie mäsa: Do rozpušteného masla vložíme pripravenú krkovičku, mäso má byť ponorené v tuku. V prípade potreby pridáme ďalšie maslo alebo olej.
  4. Dlhé varenie: Hrniec zakryjeme a varíme na najslabšom ohni 4-5 hodín. Mäso považujeme za správne konfitované, keď je veľmi mäkké a takmer sa rozpadá. Počas varenia môžeme občas skontrolovať, či je potrebné pridať maslo alebo olej.

Príprava nastavovanej kaše:

  1. Zemiaky: Zemiaky ošúpeme, varíme v osolenej vode do mäkka, následne ich scedíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. Opraženie múky: Na panvici roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a jemne opražíme, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridanie mlieka: Postupne prilievame mlieko za ustáleného miešania, aby sme predišli hrudkám. Varíme až do zhustnutia zmesi.
  4. Spojenie zmesi: Uvarené zemiaky rozpučíme a spojíme s múkou a mliekom. Osolíme a okoreníme podľa vlastných preferencií. Môžeme pridať aj trošku muškátového orieška pre obohatenie chuti.

Servírovanie:

  1. Na tanier umiestnime porciu nastavovanej kaše.
  2. Na ňu položíme konfitovanú krkovičku a ozdobíme čerstvým rozmarínom.
  3. Môžeme podávať aj s rôznymi omáčkami alebo nakladanou zeleninou ako prílohu.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

26 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na krkovičku vyzerá fantasticky! Rozmarín a cesnak sú skvelé kombinácie. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Určite to bude delikátne jedlo pre rodinu!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wow, konfitovaná krkovička znie úžasne! Určite to vyskúšam na víkendový obed. Znie to veľmi chutne a voňavo, presne ako mám rada. Dúfam, že sa podarí!

  3. KocurikMiauk píše:

    Musím povedať, že tento recept je skvelý! Krkovička a rozmarín sú perfektná kombinácia. Teším sa na to, ako si pochutnáme s rodinou. Ďakujem za zdieľanie!

  4. PohodovyVdovec píše:

    Nádherný recept! Konfitovaná krkovička je pre mňa niečo nové a veľmi ma to láka. Chcel by som ho vyskúšať čoskoro, určite bude mať úspech pri večeri.

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      Skvelý výber! Konfitovaná krkovička je naozaj delikatesa.

  5. SlnieckovaSvetla píše:

    Tento recept je skutočne lákavý! Rozmarín dodáva jedlu takú krásnu arómu. Určite ho pripravím na nedeľný obed, teším sa na tú chuť!

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      Rozmarín naozaj zázračne obohatí chuť! Určite to bude skvelý nedeľný obed. Teším sa, že si to užiješ!

  6. MačkaZahraj píše:

    Ooo, aký skvelý nápad! Krkovička s rozmarínom znie úžasne! Rada varím nové jedlá a tento recept určite zaradím do svojej kuchyne. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. Bublina5 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je málo povedané! Krkovička konfitovaná v rozmaríne? To musí byť skvostné jedlo! Nezabudnem si toto zapísať a hneď o víkende skúsim.

  8. _TajomnaSova_ píše:

    ‚Wow‘ – toto vyzerá ako niečo výnimočné! Kto by odolal voňavej krkovičke? Všetko okolo mňa už dostalo chuť len pri čítaní receptu. Idem variť!

  9. _UsmievajuciSePes_ píše:

    ‚Krkovička‘ – moje obľúbené slovo v kuchyni! Tento recept mi dal inšpiráciu na večeru s priateľmi. Som si istý, že budeme mať nádherný večer plný chutí.

  10. _RuzovyJelen_ píše:

    ‚Chcem to skúsiť!‘ Úžasný článok a fantastický spôsob prípravy krkovičky. Vydržím len pár dní bez toho, aby som to pripravil doma.

  11. Kocúr123 píše:

    Tento recept na krkovičku vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, pretože milujem jedlá s rozmarínom a cesnakom. Dúfam, že to bude chutiť tak dobre, ako to vyzerá. Ďakujem za skvelý tip!

  12. SladkýMuffin píše:

    Wow, krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti znie úžasne! Nevedela som, že príprava môže byť tak jednoduchá. Určite sa na to pozriem a pripravím si to na víkend. Teším sa!

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      To znie skvelo! Konfitovanie je naozaj jednoduché a výsledok je úžasný. Určite si to užiješ, bude to perfektný víkendový obed.

  13. JasnýSlnko píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem pre svoje varenie. Krkovička s rozmarínom a cesnakom sa mi veľmi páči! Veľmi sa teším, keď si ho pripravím na rodinné stretnutie. Super nápad!

  14. MramorováLúka píše:

    Znie to skvele! Nikdy som neskúšala konfitovanie mäsa a tento recept ma veľmi inšpiroval. Myslím si, že s nastavovanou kašou to bude perfektný obed pre celú rodinu. Ďakujem za podelenie sa!

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      Rádo sa stalo! Konfitovanie je naozaj skvelý spôsob prípravy mäsa – je to tak jemné a chutné. Kaša k tomu je úplná lahôdka!

  15. ZelenýTrpaslík píše:

    Úžasný recept! Krkovička je moje obľúbené jedlo a kombinácia s rozmarínom ma úplne očarila. Už sa neviem dočkať, kedy ho urobím doma. Dúfam, že bude tak chutný ako vyzerá!

  16. VeselýBublifuk píše:

    Toto vyzerá ako fantastické jedlo! Mám rád rozmarín a cesnak, takže tento recept je presne pre mňa. Chystám sa ho pripraviť počas víkendu a už teraz mám chuť! Ďakujem za tip!

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      Rozmarín a cesnak sú perfektná kombinácia, určite to bude úžasné. Teším sa, že si to vyskúšaš, už teraz ti prajem dobrú chuť!

  17. KreatívnyDizajnér píše:

    „Krkovička konfitovaná v rozmaríne?“ To znie úžasne! Nikdy som nebol odborník na varenie, ale tento recept ma určite povzbudil pokúsiť sa o niečo nové. Teším sa na výsledok!

  18. _Bublinková_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Toto je skvelý recept na krkovičku! Veľmi ma láka vyskúšať túto kombináciu chutí s nastavenou kašou. Už plánujem nákup ingrediencií pre môj víkendový obed.

  19. _RýchlyZajac_45 píše:

    ‚Fantastický článok!‘ Recept na krkovičku ma úplne zaujal a ja som milovník dobrého jedla! Dufam len, že moja prvá skúsenosť s konfitovaním dopadne úspešne podľa vášho popisu.

  20. _Srdiečko_99 píše:

    ‚Takto chutné jedlo nemôže chýbať!‘ Krkovička so zeleninou je mojou slabosťou a tento spôsob prípravy ma nadchol. Už aby bol víkend, aby som mohla začať variť podľa vášho receptu!

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      To je radosť čítať! prajem dobrú chuť 🙂