Krkovička na horčici

Krkovičky na horčici sú obľúbeným klasickým slovenským pokrmom, ktorý je bohatý na chuť. Tu je recept na krkovičky na horčici napísaný v slovenčine:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích krkovičiek
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na pečenie

 

Krkovička na horčici

Postup:

  1. Krkovičky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske skombinujte horčicu, med, nakrájaný cesnak, soľ a čierne korenie.
  3. Krkovičky dôkladne obalte v tejto zmesi.
  4. Na panvici zohrejte olej a pridajte krkovičky.
  5. Opečte ich z oboch strán do zlatista, kým sa úplne prepečú.

Servírujte krkovičky na horčici s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Prajeme vám dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 polievkové lyžice horčice (ideálne Dijon alebo klasická)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Krkovičku umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm. Osoľte a okoreňte z oboch strán.

  2. Dressing: V miske spojujte horčicu s pretlačeným cesnakom, soľou a korením, aby ste vytvorili marinádu. Natrete ňou plátky krkovičky a nechajte ich odležať aspoň 30 minút (môžete aj dlhšie, ak máte čas).

    Tiramisu – Recept bez vajec

    Tiramisu – Recept bez vajec

    Čítať viac »

  3. Smaženie: Na panvici zahrejte olivový olej. Zľahka opražte cibuľu nakrájanú na drobno, kým nebude zlatohnedá. Potom pridajte marinované plátky krkovičky a opečte ich z oboch strán, približne 5-7 minút z každej strany, kým sa nezatiahnu.

  4. Dusenie: Po opečení pridajte vývar do panvice, prikryte a nechajte dusiť na strednej teplote asi 20-25 minút. Ak máte pocit, že je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody.

  5. Omáčka: Po uplynutí doby varenia pridajte smotanu a dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Nechajte omáčku ešte niekoľko minút variť.

  6. Podávanie: Servírujte krkovičku na horčici s omáčkou a posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.

  7. Prajem dobrú chuť!

Tento recept na krkovičku na horčici je jednoducho pripravený a je plný výnimočných chutí, ideálny na rodinné večere či slávnostné obedy.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Kucerova Terezia píše:

    Skvelé recepty, vyskúšam to už dnes! 🙂

  2. Tadeas77 píše:

    Ďakujem za návod, veľmi sa mi páči!

  3. Adrian Plch píše:

    Recepty sú vždy vítané, najmä ak sú takéto chutné.

  4. Miloslava45 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam.

  5. Eugen61 píše:

    Tento recept mi pripomenul moju babičku. Určite vyskúšam!

  6. Lubomir11 píše:

    Mňam, ako chutí. Chystám sa to uvariť na večeru.

  7. Tatar Jaroslava píše:

    Vyznie to chutne, a čo viac, je to aj jednoduché na prípravu.