Krkovička pečená na jablkách, kyslej kapuste a cibuli

 

Pečená krkovička s jablkami, kyslou kapustou a cibuľou.

Tento recept čerpá inšpiráciu z klasickej českého pokrmu, ktorý spája intenzívne chute bravčového mäsa, sladké jablká a kyslú kapustu spolu s cibuľou. Tu je návod, ako pripraviť toto lahodné jedlo:

Zoznam potrebných ingrediencií:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 stredne veľké jablká
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla alebo oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Pečená krkovička s jablkami, kyslou kapustou a cibuľou

Príprava:

  1. Na začiatok si predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Krkovičku dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou. Následne ju osolíte a okoreníte podľa vlastnej chuti.
  3. Ošúpte jablká, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na plátky.
  4. V hrnci rozohrejte maslo alebo olej a na ňom opražte nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatú farbu.
  5. Pridajte k cibuli nadrobno nakrájaný cesnak a restujte ho spolu s cibuľou ešte asi minútu.
  6. Do cibuľovej zmesi vmiešajte kyslú kapustu a dušte približne 5-10 minút, aby zmäkla a chuti sa prepojili.
  7. V zapekacej mise si vytvorte základ z nastrúhaného jablka.
  8. Na jablkový základ uložte osolenú a okorenjenú krkovičku.
  9. Na vrch krkovičky môžete pridať cibuľovú kyslú kapustu.
  10. Vložte zapekaciu misu do vyhriatej rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, kým krkovička nezmäkne a kapusta nezíska výbornú chuť.
  11. Hotovú pečenú krkovičku s kyslou kapustou a jablkami môžete servírovať napríklad s varenými zemiakmi alebo houskovým knedlíkom.

Teraz ste získali skvelý recept na vynikajúcu krkovičku so sladkými jablkami, kyslou kapustou a cibuľou! Prajeme dobrú chuť!

 

Krkovička pečená na jablkách, kyslej kapuste a cibuli - 2

2) Krkovička pečená na jablkách, kyslej kapuste a cibuli

Ingrediencie:

Zelerová polievka zo stonkového zeleru

Zelerová polievka zo stonkového zeleru

Čítať viac »

  • 1 kg krkovičky (ideálne s kosťou)
  • 2 veľké jablká (napríklad kyslé, odkrojené jablká)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálenej, podľa preferencií)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1-2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce (nepovinné)
  • 250 ml vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Kyslú kapustu pred použitím dôkladne prepláchnite, aby nebola príliš kyslá.
    • Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na štvrtiny alebo menšie kúsky.
    • Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemno.
  2. Marinovanie krkovičky:

    • Krkovičku umyte…a osušte. Následne ju na viacerých miestach narežte, aby sa dokonale prepečila.
    • Osolte a okoreňte ju čiernym korením a mletou paprikou. Môžete tiež pridať rascu, ak to máte v obľube.
  3. Opekanie:

    • Na panvici rozohrejte olej a na ňom opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až nadobudnú zlatistý odtieň. Potom ich odložte na bok.
    • Na tej istej panvici opečte krkovičku zo všetkých strán, aby sa uzamkli chute.
  4. Pečenie:

    • Do hlbokého pekáča alebo zapekacej misky rozložte kyslú kapustu, na ňu položte opraženú cibuľu s cesnakom a nakoniec pridajte nakrájané jablká.
    • Na vrch umiestnite opraženú krkovičku a pridajte bobkové listy.
    • Podlejte vývarom alebo vodou, aby sa jedlo neprihorelo.
  5. Pečenie v rúre:

    • Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte zakryté (napríklad hliníkovou fóliou) približne 1,5 hodiny.
    • Následne odkryte a pečte ďalších 30 minút, aby sa mäso pekne zhnedlo a vytvorila sa chrumkavá kôrka.
  6. Podávanie:

    • Po upečení nechajte mäso na chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky.
    • Servírujte so zmesou kyslej kapusty a jablkami, môžete doplniť aj chlebom alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *