Krkovička s kelom a kroketami

 

Krkovička so zelným prílohom a krokety predstavuje vynikajúce a chutné jedlo, ktoré si môžete pohodlne pripraviť aj vo vlastnej kuchyni. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám to uľahčí:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích krkov
  • 400 g kapusty
  • 4 ks zemiakov
  • 2 ks vajcia
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na vyprážanie

 

Krkovička so zelným prílohom a krokety

Postup:

  1. Zemiaky očistíme a varíme vo vriacej osolenej vode, pokiaľ nie sú jemné. Potom ich scedíme a rozpučíme na kašu.
  2. V hrnci uvaríme kapustu vo vodičce s prídavkom soli do mäkka. Následne ju scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. V mise spojte uvarené zemiaky, kapustu a jedno vajce. Doplňte soľ a korenie podľa preferencií.
  4. Kuracie krky dôkladne očistite a zbavte zvyšného tuku. Potom ich pokrájajte na menšie časti.
  5. Do každého kuracieho krku vkladajte lyžicu zmesi zo zemiakov, kapusty a vajca. Dobre stlačte a zabezpečte ich plnenie.
  6. V ďalšej mise rozšľahajte druhé vajce. Na tanieri si pripravte strúhanku.
  7. Plnené kuracie krky najprv obaľte v strúhanke, potom ich na chvíľu namočte vo vajci a znovu obalte v strúhanke.
  8. Na panvici zohrejte olej a vyprážajte krky z oboch strán až do zlatista. Potom ich nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
  9. Krky s kapustovou prílohou a krokety môžete servírovať ako hlavný chod. Najlepšie ich podávať ešte horúce.

Verím, že si toto lahodné jedlo naozaj vychutnáte!

 

Krkovička s kelom a kroketami - 2

2) Krkovička s kelom a kroketami

Ingrediencie:

Na krkovičku:

Kuracie prsia na horčici

Kuracie prsia na horčici

Čítať viac »

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 1/2 hrnčeka vývaru alebo vody

Na kel:

  • 300 g kela (mladý alebo červený)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rímskej kmínu (voliteľné)

Na kroketky:

  • 500 g zemiakov
  • 100 g múky
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Strúhanka na obalenie
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku umyjeme a nakrájame na porcie. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
    • Na panvici rozohrejeme olej a opražíme plátky krkovičky z oboch strán do zlatistej farby. Potom ich vyberieme a na tej istej panvici opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
    • Krkovičku vráťte späť na panvicu, pridajte vývar a dusíme na slabom ohni asi 30 minút, kým sa mäso nestane jemným.
  2. Príprava kela:

    • Kel umyjeme a nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak posekáme nadrobno.
    • Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a opražíme, kým nezmäknú. Potom pridáme nakrájaný kel, osolíme, okoreníme a ak máme, pridáme aj rímsky kmín. Dusíme pod pokrievkou asi 10-15 minút, kým kel nezmäkne.
  3. Príprava kroketiek:

    • Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme a pretlačíme na pyré. Pridáme múku, vajce, soľ a korenie. Dobre premiešame, aby vzniklo cesto.
    • Z týchto zmesí tvarujeme malé guľôčky alebo valčeky, ktoré obalíme v strúhanke.
    • Na panvici zohrejeme olej a krokety vyprážame dozlatista z oboch strán. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  4. Podávanie:

    • Na tanier naservírujte dusenú krkovičku, vedľa porciu kela a krokety. Môžeme ozdobiť bylinkami, pokiaľ máme k dispozícii.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Evesela píše:

    Recepty sú skvelé a veľmi detailné, určite ich vyskúšam doma. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. Peťo123 píše:

    Tento recept na krkovičku s kelom vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, lebo mám rád jedlá, ktoré sa dajú jednoducho pripraviť. Krokety sú tiež skvelý nápad, mňam! Určite sa budem tešiť na výsledok!

  3. JankoKuchár píše:

    Wow, krkovička s kelom a krokety? To znie ako delikatesa! Rád varím a tento recept určite zaradím medzi svoje obľúbené. Dúfam, že to bude chutiť celej rodine, už sa neviem dočkať!

  4. Svetlonos píše:

    Tak toto je presne to, čo hľadám! Chutné a jednoduché jedlo na víkend. Krkovička s kelom vyzerá skvele a krokety sú úžasný bonus. Ďakujem za super recept!

  5. ZuzkaMňam píše:

    Recept je úžasný! Nikdy som neskúšala krkovičku so zemiakmi a kelom, ale určite to vyskúšam. Všetko vyzerá tak chutne a jednoducho! Teším sa na varenie podľa vášho návodu.