Krkovička s kelom a kroketami

Krkovička s kelom a kroketami je výborne a chutné jedlo, ktoré môžete jednoducho pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích krkov
  • 400 g kapusty
  • 4 ks zemiakov
  • 2 ks vajcia
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Krkovička s kelom a kroketami

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a uvarte vo vriacej osolenej vode do mäkka. Potom ich scedíme a roztlačíme na kašu.
  2. V hrnci uvarte kapustu v osolenej vode do mäkka. Potom ju scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. V mise si zmiešajte uvarené zemiaky, kapustu a jedno vajce. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  4. Kuracie krky očistite a zbavte ich prebytočného tuku. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Do každého kuracieho krku vložte lyžicu zmesi zo zemiakov, kapusty a vajcia. Dobre stlačte a uistite sa, že krky sú plnené.
  6. V druhej mise rozšľahajte druhé vajce. Do taniera si pripravte strúhanku.
  7. Plnené kuracie krky najprv obaľte v strúhanke, potom ich namočte vo vajci a znovu obaľte v strúhanke.
  8. Na panvici zohrejte olej a vyprážajte krky z oboch strán dozlatista. Potom ich nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili prebytočného tuku.
  9. Krky s kelovou prílohou a krokietami môžete podávať ako hlavné jedlo. Odporúčam ich podávať ešte horúce.

Dúfam, že si toto chutné jedlo vychutnáte!

 

2)

Ingrediencie:

Na krkovičku:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 1/2 hrnčeka vývaru alebo vody

Na kel:

  • 300 g kela (mladý kel alebo červený)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rímskej kmínu (voliteľné)

Na kroketky:

  • 500 g zemiakov
  • 100 g múky
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Strúhanka na obalenie
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku umyjeme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
    • Na panvici rozohrejeme olej a opečieme plátky krkovičky z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme a na tej istej panvici opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým zmäknú.
    • Vrátime krkovičku späť na panvicu, pridáme vývar a dusíme na miernom ohni asi 30 minút, kým nie je mäso jemné.
  2. Príprava kela:

    • Kel umyjeme a nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak posekáme nadrobno.
    • Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a opražíme, kým zmäknú. Potom pridáme nakrájaný kel, osolíme, okoreníme a ak máme, pridáme aj rímsky kmín. Dusíme pod pokrievkou asi 10-15 minút, kým kel nezmäkne.
  3. Príprava kroketiek:

    • Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme a pretlačíme na pyré. Pridáme múku, vajce, soľ a korenie. Dobre premiešame, aby vzniklo cesto.
    • Z cesta tvarujeme malé guľôčky alebo valčeky, ktoré obalíme v strúhanke.
    • Na panvici rozohrejeme olej a krokety vyprážame dozlatista z oboch strán. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  4. Podávanie:

    • Na tanier naservírujeme dusenú krkovičku, vedľa porciu kela a kroketky. Môžeme ozdobiť bylinkami, ak máme.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *