Krkovička s kelom a kroketami je výborne a chutné jedlo, ktoré môžete jednoducho pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích krkov
  • 400 g kapusty
  • 4 ks zemiakov
  • 2 ks vajcia
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Krkovička s kelom a kroketami

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a uvarte vo vriacej osolenej vode do mäkka. Potom ich scedíme a roztlačíme na kašu.
  2. V hrnci uvarte kapustu v osolenej vode do mäkka. Potom ju scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. V mise si zmiešajte uvarené zemiaky, kapustu a jedno vajce. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  4. Kuracie krky očistite a zbavte ich prebytočného tuku. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Do každého kuracieho krku vložte lyžicu zmesi zo zemiakov, kapusty a vajcia. Dobre stlačte a uistite sa, že krky sú plnené.
  6. V druhej mise rozšľahajte druhé vajce. Do taniera si pripravte strúhanku.
  7. Plnené kuracie krky najprv obaľte v strúhanke, potom ich namočte vo vajci a znovu obaľte v strúhanke.
  8. Na panvici zohrejte olej a vyprážajte krky z oboch strán dozlatista. Potom ich nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili prebytočného tuku.
  9. Krky s kelovou prílohou a krokietami môžete podávať ako hlavné jedlo. Odporúčam ich podávať ešte horúce.

Dúfam, že si toto chutné jedlo vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *