Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou 

 

Bravčová krkovička v omáčke z horčice s bezlepkovou tarhoňou

Zloženie:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky (približne 200 gramov každý kus)
  • 4 polievkové lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (na jemno nakrájané)
  • 1 cibuľa (na jemno nakrájaná)
  • 200 ml varenej smotany
  • 200 ml vývaru (môžete zvoliť zeleninový alebo hovädzí)
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Bravčová krkovička v omáčke z horčice s bezlepkovou tarhoňou

Návod na prípravu:

  1. Osolte a okoreňte krkovičky podľa vlastných preferencií.
  2. V hrnci pripravte horčicovú omáčku. Na panvici rozohrejte olej a na ňom opražte cibuľu s cesnakom do zlatistej farby.
  3. Pridajte horčicu a dôkladne premiešajte.
  4. Potom pridajte smotanu a vývar a opäť všetko dobre premiešajte.
  5. Omáčku varte na miernom ohni približne 10 minút, aby získala hustejšiu konzistenciu.
  6. Medzitým, na inej panvici, opražte krkovičky z oboch strán, kým sa pekne nezafarbia a vnútro sa dostatočne uvarí.
  7. Opečené krkovičky vložte do horčicovej omáčky a varte ešte 10 – 15 minút na slabom ohni, aby sa mäso stihlo udusiť a absorbovalo chuť horčice.
  8. Podávajte tarhoňu ako prílohu k týmto lahodným mäsovým jedlám.

Dobrú chuť!

 

Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou  - 2

Maková plnka do bratislavských rožkov

Maková plnka do bratislavských rožkov

Čítať viac »

2) Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou 

Zloženie:

Na krkovičku:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml mäsového vývaru
  • 100 ml kyslej smotany
  • 3 polievkové lyžice horčice (alebo podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky

Na bezlepkovú tarhoňu:

  • 250 g bezlepkovej tarhonye
  • 500 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
  • Soľ podľa chuti
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Návod na prípravu:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu do zlata.
    • Pridajte nasekaný cesnak a opražte ešte chvíľu, až kým nezíska príjemnú arómu.
    • Do panvice vložte krkovičku a opražte ju zo všetkých strán do zlatista.
    • Na panvici nalejte mäsový vývar a pridajte horčicu, smotanu, tymián, papriku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte.
    • Znížte teplotu, zakryte panvicu a varte asi 30-40 minút, alebo kým mäso nie je dosť mäkké.
  2. Príprava bezlepkovej tarhoňe:

    • V hrnci priveďte vodu (alebo zeleninový vývar) do varu a prisypte soľ.
    • Následne pridajte bezlepkovú tarhoňu a varte podľa pokynov na obale (zvyčajne 10-15 minút).
    • Po uvarení tarhoňu sceďte, pridajte olivový olej a dobre premiešajte.
  3. Podávanie:

    • Na tanier servírujte porciu bezlepkovej tarhoňe a na ňu položte porciu krkovičky s horčicovou omáčkou.
    • Na záver môžete ozdobiť čerstvými bylinkami ako je petržlen alebo pažítka.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *