Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Ingrediencie:
- 4 kusy krkovičky bravčovej (približne 200 gramov každý)
- 4 lyžice horčice
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na malé kúsky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml vývaru (môžete použiť zeleninový alebo hovädzí vývar)
- Olej na vyprážanie
- Soľ a korenie podľa chuti
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Postup:
- Krkovičky osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci si pripravíme horčicovú omáčku. Na panvici zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme horčicu a dôkladne premiešame.
- Potom pridáme smotanu na varenie a vývar a znovu premiešame.
- Omáčku varíme na miernom ohni asi 10 minút, aby sa zahustila.
- Mezitým na inej panvici si opečieme krkovičky z oboch strán, až sa pekne zazlátnu a vnútornok dostatočne spečie.
- Opečené krkovičky pridáme do horčicovej omáčky a varíme ešte ďalších 10 – 15 minút na miernom ohni, aby sa mäso udusilo a ochutilo horčicou.
- Varenú tarhoňu podávame ako prílohu k tomuto jedlu.
Dobrú chuť!