Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou

Ingrediencie:

  • 4 kusy krkovičky bravčovej (približne 200 gramov každý)
  • 4 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na malé kúsky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml vývaru (môžete použiť zeleninový alebo hovädzí vývar)
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou 

Postup:

  1. Krkovičky osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci si pripravíme horčicovú omáčku. Na panvici zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridáme horčicu a dôkladne premiešame.
  4. Potom pridáme smotanu na varenie a vývar a znovu premiešame.
  5. Omáčku varíme na miernom ohni asi 10 minút, aby sa zahustila.
  6. Mezitým na inej panvici si opečieme krkovičky z oboch strán, až sa pekne zazlátnu a vnútornok dostatočne spečie.
  7. Opečené krkovičky pridáme do horčicovej omáčky a varíme ešte ďalších 10 – 15 minút na miernom ohni, aby sa mäso udusilo a ochutilo horčicou.
  8. Varenú tarhoňu podávame ako prílohu k tomuto jedlu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *