Krkovička v majonéze

 

Krkovička v majonéze predstavuje lahodné a nenáročné slovenské jedlo. Tu je jednoduchý návod, ako si ju pripraviť:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (krkovička bez kostí)
  • 1 cibuľa
  • 3 vajcia
  • 200 g majonézy
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Krkovička v majonéze

Postup prípravy:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a dochuťte soľou a korením.
  2. Predhrejte rúru na 180 °C.
  3. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a spolu s kuracím mäsom vložte do pekáča.
  4. Pekáč s mäsom vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 25 – 30 minút, kým mäso nie je priesvitné a dobre prepečené.
  5. Uvarte vajcia natvrdo, nechajte ich vychladnúť a nakrájajte na menšie časti.
  6. V miske spojte upečené kuracie mäso, nakrájané vajcia a majonézu. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  7. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa vášho vkusu.
  8. Finálnu krkovičku v majonéze servírujte s chlebom alebo ako súčasť iných jedál.

Verím, že si túto slovenskú delikatesu vychutnáte! Ak máte ďalšie otázky alebo priania, neváhajte sa opýtať.

 

Krkovička v majonéze - 2

2) Krkovička v majonéze

Ingrediencie:

  • 500 g krkovičky (bez kostí)
  • 150 g majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pálivej podľa preferencií)
  • 1 petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)

Postup:

Kelová polievka bez múky

Kelová polievka bez múky

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa: Najprv si umyte krkovičku a nakrájajte ju na plátky hrubé približne 1,5 cm. Potom ich jemne naklepte, aby sa mäsko uvoľnilo.

  2. Príprava marinády: V miske zmiešajte majonézu, pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľu, horčicu, soľ, čierne korenie a papriku. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli homogénnu zmes.

  3. Marinovanie: Plátky krkovičky dôkladne obalte v pripravené marináde. Uložte ich do uzatvárateľnej nádoby alebo zakryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

  4. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Na plech položte papier na pečenie alebo ho jemne potrite olivovým olejom. Krkovičku vyberte z marinády a položte ju na plech. Zvyšok marinády si odložte na neskôr.

  5. Pečenie v rúre: Pečte krkovičku v predhriatej rúre približne 25-30 minút, kým mäso nie je dobre prepečené a získa zlatohnedú farbu. Po uplynutí polovice času pečenia plátky prelejte zvyšnou marinádou, aby ostali šťavnaté.

  6. Podávanie: Hotovú krkovičku môžete servírovať s prílohou podľa vlastného vkusu, ako sú pečené zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Marina08 píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Recept je dobre vysvetlený a zdá sa byť jednoduchý na prípravu.

  2. Jozef123 píše:

    Tento recept na krkovičku v majonéze je úžasný! Chutila mi veľmi a je tak jednoduchý na prípravu. Odporúčam ho každému, kto má rád slovenské jedlá. Určite ho vyskúšam znova!

  3. Bubbles88 píše:

    Wow, krkovička v majonéze vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako si ju pripravím na víkend. Ďakujem za tento skvelý recept, určite to bude hit u mojej rodiny!

  4. Kocurik1999 píše:

    Tento recept som objavil náhodou a musím povedať, že je super! Veľmi mi chutí kombinácia mäsa s majonézou a vajíčkami. Určite odporúčam vyskúšať aj ostatným!

  5. ZelenyListok píše:

    Veľmi sa mi páči tento jednoduchý recept na krkovičku v majonéze. Je to rýchle a chutné jedlo, ktoré môžem pripraviť aj po práci. Ďakujem za inšpiráciu!