Krokety s údeným kuracím mäsom

Trocha nezvyčajný recept pre túto stránku ale musela som ho vyskúšať. Nikdy predtým som nerobila tento recept tak verím že sa mi podarí.

Krokety s údeným kuracím mäsom

https://www.youtube.com/watch?v=J70xftgFnig

Krokety s údeným kuracím mäsom sú výborným receptom, ktorý si určite zaslúži vyskúšať. Tu je návod na tento chutný pokrm:

Suroviny:

  • 400 g už hotovej varené zemiaky
  • 200 g údeného kuracieho mäsa
  • 1 vajce
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

  1. Varene zemiaky rozdrvte do hladkej hmoty alebo ich jemne nastrúhajte. Ak sa pri varení zabilo množstvo šťavy, môžete tieto zemiaky použiť.
  2. Údené kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky.
  3. Na panvici si rozohrejte maslo a pridajte múku. Miašajte až do získania zlatisto-hnedého farby.
  4. Pridajte nakrájané údené kuracie mäso a miešajte asi 3 minúty, aby sa mäso zohrialo.
  5. Do zmesi pridajte rozdrvte zemiaky a miešajte, kým sa všetky suroviny poriadne nezmiešajú.
  6. Soľte a korenite podľa chuti.
  7. Nechajte zmes vychladnúť a potom z nej vytvarujte valce alebo guľôčky podľa vášho výberu.
  8. Každú krokietu obaľte v strúhance.
  9. Na panvici si zohrejte olej a vyprážajte krokety z oboch strán, kým nebudú zlatisto-hnedé.
  10. Vyberajte krokety z panvice a nechajte ich okapat na kuchynskom papieri, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

Vaše krokety s údeným kuracím mäsom sú teraz hotové a pripravené na podávanie. Môžete si ich vychutnať samostatne alebo ako súčasť pokrmu. Dobrú chuť!

 

2)

Krokety sú jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré môžeme pripraviť v kuchyni. Dnes si predstavíme originálny recept na krokety s údeným kuracím mäsom. Tento recept je jedinečný, chutný a určite prekvapí každého, kto ho ochutná. Pripravte si chuťové poháriky, pretože sa chystáme na kulinársku jazdu!

Potrebné ingrediencie

Na prípravu krokiet s údeným kuracím mäsom si pripravte nasledovné ingrediencie:

  • 250 g údeného kuracieho mäsa
  • 200 g zemiakov
  • 100 g strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie, cesnak podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Postup prípravy krokiet

1. Zemiaky uvarte v osolenej vode, ošúpte ich a rozpučte na kašu.2. Údené kuracie mäso nakrájajte na malé kusy a cibuľu jemne nasekajte.3. Na panvici na troche oleja opražte cibuľu do zlatista a pridajte kuracie mäso. Opražte spolu 3-5 minút.4. V miske zmiešajte zemiakový pyré, udusené kuracie mäso, vajcia, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Dobre premiešajte a vytvorte pevnú hmotu.5. Z hmoty formujte malé krokety, ktoré obalíte v strúhanke.6. Krokety opražte na strednom ohni na panvici s olejom, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé z oboch strán.

Záver a servírovanie

Krokety s údeným kuracím mäsom sú hotové a pripravené na servírovanie! Môžete ich podávať so šalátom alebo omáčkou podľa vlastného výberu. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi chutný a výživný. Ochutnajte a objavte, prečo sú krokety takou populárnou volbou po celom svete!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Sarova Denis píše:

    Musím vyskúšať tento nezvyčajný recept. Určite bude výborný.

  2. Zruzickova píše:

    Neviem sa dočkať, až si tieto krokety vyskúšam. Recept vyzerá skvele!

  3. Dubovsky Vilma píše:

    Dobrý recept, určite vyskúšam.

  4. Hsobotkova píše:

    Krokety s kuracím mäsom sú výborné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *