Krupicová polievka

 

Krupicová polievka je nenáročná a lahodná polievka vyrobená z krupice, ktorá sa teší veľkej obľube hlavne na Slovensku. Tu je ľahký recept na túto polievku:

Ingrediencie:

  • 100 g krupice
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa vlastných preferencií
  • petržlenová vňať

 

Krupicová polievka

Príprava:

  1. V k alimenty na sporáku rozpustite maslo a osmažte cibuľu, kým nezíska príjemnú farbu.
  2. Pridajte nastrúhané mrkvy a usmažte ich spolu s cibuľou približne 5 minút.
  3. Vmiešajte krupicu do hrnca a krátko ju opečte, kým nezíska zlatistý odtieň.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, kým krupica nezmäkne. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trocha vody.
  5. Dochutťe soľou a korením podľa vlastných preferencií a nechajte povariť ešte pár minút.
  6. Podávajte posypané jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Krupicová polievka-2

Koľko kalórií má trojuholník pizze?

Koľko kalórií má trojuholník pizze?

Čítať viac »

2) Krupicová polievka

Krupicová polievka patrí medzi najznámejšie a najpopulárnejšie jedlá v slovenskej gastronómii. Vyznačuje sa svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou, a preto je vhodná ako na každodenné jedlá, tak aj ako predjedlo pri obede. Pozrime sa, aké zložky potrebujeme a ako si túto chutnú polievku pripraviť.

Ingrediencie na Krupicovú Polievku

Na prípravu krupicovej polievky nám budú potrebné nasledujúce zložky:

  • 1 liter vody
  • 50 g krupice
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 mrkva
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla

Postup Prípravy Krupicovej Polievky

Najprv do hrnca nalijeme liter vody a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Vodu privedieme do varu a následne pridáme na drobno nakrájanú mrkvu. Necháme variť približne 10 minút, aby sa chute zo zeleniny dobre vmiešali.

Keď je zelenina skoro hotová, postupne pridávame krupicu a neustále miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Po pridaní krupice varíme ešte asi 5 minút. Na konci pridáme maslo a dochutíme soľou a korením podľa osobných preferencií.

Krupicová polievka chutí najlepšie, keď je podávaná horúca, možno ju obohatiť čerstvými bylinkami alebo strúhaným syrom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si tradičnú chuť slovenskej kuchyne!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. nataša píše:

    Ja ju robím deťom a všetky sú spokojné a zmizne z taniera.
    Podobne ako krupica či iné sladkosti a pochúťky.

  2. Adamcova Adela píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Krupicová polievka je jednou z mojich obľúbených.

  3. Balazova Fedor píše:

    Tento recept som vyskúšal a polievka mi skvele chutila. Určite si ju ešte uvarím!

  4. Ebartovic píše:

    Krupicová polievka je skutočne skvelá, veľmi sa mi páči!