Kuracia pečienka na cibuľke ..
Nasledujúci recept ponúka jednoduchý a vynikajúci spôsob, ako pripraviť kuraciu pečienku na cibuľke:
Suroviny:
- 500 g kuracej pečene
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a sviežo mleté čierne korenie podľa preferencie
- petržlenová vňať na posypanie
Kuracia pečeň na cibuľke
Príprava:
- Očistite kuraciu pečeň od žľazových výbežkov a nakrájajte ju na tenké plátky.
- Jemne nasekajte cibuľu a cesnak.
- Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu do zlatista.
- Pridajte cesnak a smažte ho spolu s cibuľou ešte asi pol minúty.
- Pečeň vložte na panvicu a opražte ju zo všetkých strán, približne 2-3 minúty na každej strane.
- Ochuťte pečienku soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastného gusta.
- Podávajte kuraciu pečeň ešte teplú, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracia pečienka na cibuľke
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pečienok
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja (alebo masla)
- Soľ podľa preferencie
- Čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky (voliteľné)
- 1 bobkový list
- 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava ingrediencií:
- Kuracie pečienky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Cesnak jemne nasekajte alebo stlačte.
-
Smaženie cibule:
- V panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej (alebo maslo).
- Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, až kým nezmäkne a nezačne zlatnúť, asi 5-7 minút.
-
Príprava pečienok:
- K upečenej cibuli pridajte kuracie pečienky a cesnak. Smažte dohromady niekoľko minút, kým pečienky nezískajú zlato-hnedú farbu.
- Ochuťte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou (ak používate).
-
Dusenie:
- Pridajte bobkový list a kurací vývar (alebo vodu). Znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou.
- Nechajte dusiť približne 15-20 minút, kým pečienky nie sú úplne prepečené a mäkké.
-
Finálne úpravy:
- Po dokončení varenia ochutnajte a podľa potreby upravte soľ a korenie.
- Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru.
-
Podávanie:
- Kuraciu pečeň na cibuľke podávajte so zemiakmi (varené, pečené či pyré) alebo s chlebom.
- Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!