Kuracia pečienka na cibuľke

Nasledujúci recept podáva jednoduchý a chutný spôsob prípravy kuracej pečienky na cibuľke:

Suroviny:

  • 500 g kuracej pečienky
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňaťka

 

Kuracia pečienka na cibuľke

Postup:

  1. Kuraciu pečeň očistite od žĺčových výbežkov a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
  3. Na panvici si zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu dozlatista.
  4. Pridajte cesnak a orestujte ho spolu s cibuľou ešte približne pol minúty.
  5. Pečeňku pridajte na panvicu a opečte ju zo všetkých strán, asi 2-3 minúty z každej strany.
  6. Dochutte pečeňku soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte kuraciu pečeňku ešte teplú, posypanú nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja (alebo masla)
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky (voliteľne)
  • 1 bobkový list
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Kuracie pečienky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovým uterákom.
    • Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké plátky.
    • Cesnak slisujte alebo jemne nasekajte.
  2. Smaženie cibule:

    • V panvici zohrejte olivový olej (alebo maslo) na strednom ohni.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť, približne 5-7 minút.
  3. Príprava pečienok:

    • K upečenej cibuli pridajte kuracie pečienky a cesnak. Smažte spolu niekoľko minút, kým pečienky nezískajú zlato-hnedú farbu.
    • Ochuťte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou (ak používate).
  4. Dusenie:

    • Pridajte bobkový list a kurací vývar (alebo vodu). Znížte teplotu a prikryte panvicu pokrievkou.
    • Nechajte dusiť približne 15-20 minút, kým pečienky nebudú úplne prepečené a mäkké.
  5. Finálne úpravy:

    • Po doplečení varenia skúste chutnosť a podľa potreby upravte soľ a korenie.
    • Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru.
  6. Podávanie:

    • Kuraciu pečienku na cibuľke podávajte so zemiakmi (varené, pečené alebo pyré) alebo s chlebom.
    • Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Petra45 píše:

    Výborný recept, vyskúšam to určite.

  2. Kovacova Roman píše:

    Dobrý nápad pripraviť kuraciu pečeň takto.

  3. Ludomil Mikulik píše:

    Ďakujem za návod, pečienku som ešte nikdy nespravil takto.

  4. Anna17 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.

  5. Rmalikova píše:

    Tento recept znie super, milujem kuraciu pečeň.

  6. Agnesa75 píše:

    Dobrý nápad pridať sladkú papriku, vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *