Kuracia pečienka na cibuľke

Kuracia pečienka na cibuľke  .. 

Nasledujúci recept ponúka jednoduchý a vynikajúci spôsob, ako pripraviť kuraciu pečienku na cibuľke:

Suroviny:

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a sviežo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • petržlenová vňať na posypanie

 

Kuracia pečeň na cibuľke

Príprava:

  1. Očistite kuraciu pečeň od žľazových výbežkov a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Jemne nasekajte cibuľu a cesnak.
  3. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu do zlatista.
  4. Pridajte cesnak a smažte ho spolu s cibuľou ešte asi pol minúty.
  5. Pečeň vložte na panvicu a opražte ju zo všetkých strán, približne 2-3 minúty na každej strane.
  6. Ochuťte pečienku soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastného gusta.
  7. Podávajte kuraciu pečeň ešte teplú, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť!

 

Kuracia pečienka na cibuľke - 2

2) Kuracia pečienka na cibuľke

Ingrediencie:

Kuracie nuggetky s cesnakovým dresingom

Kuracie nuggetky s cesnakovým dresingom

Čítať viac »

  • 500 g kuracích pečienok
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja (alebo masla)
  • Soľ podľa preferencie
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky (voliteľné)
  • 1 bobkový list
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Kuracie pečienky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
    • Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké plátky.
    • Cesnak jemne nasekajte alebo stlačte.
  2. Smaženie cibule:

    • V panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej (alebo maslo).
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, až kým nezmäkne a nezačne zlatnúť, asi 5-7 minút.
  3. Príprava pečienok:

    • K upečenej cibuli pridajte kuracie pečienky a cesnak. Smažte dohromady niekoľko minút, kým pečienky nezískajú zlato-hnedú farbu.
    • Ochuťte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou (ak používate).
  4. Dusenie:

    • Pridajte bobkový list a kurací vývar (alebo vodu). Znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou.
    • Nechajte dusiť približne 15-20 minút, kým pečienky nie sú úplne prepečené a mäkké.
  5. Finálne úpravy:

    • Po dokončení varenia ochutnajte a podľa potreby upravte soľ a korenie.
    • Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru.
  6. Podávanie:

    • Kuraciu pečeň na cibuľke podávajte so zemiakmi (varené, pečené či pyré) alebo s chlebom.
    • Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Petra45 píše:

    Výborný recept, vyskúšam to určite.

  2. Kovacova Roman píše:

    Dobrý nápad pripraviť kuraciu pečeň takto.

  3. Ludomil Mikulik píše:

    Ďakujem za návod, pečienku som ešte nikdy nespravil takto.

  4. Anna17 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.

  5. Rmalikova píše:

    Tento recept znie super, milujem kuraciu pečeň.

  6. Agnesa75 píše:

    Dobrý nápad pridať sladkú papriku, vyskúšam!