Kuracia pečienka na cibuľke ..
Nasledujúci recept ponúka jednoduchý a vynikajúci spôsob, ako pripraviť kuraciu pečienku na cibuľke:
Suroviny:
- 500 g kuracej pečene
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a sviežo mleté čierne korenie podľa preferencie
- petržlenová vňať na posypanie
Kuracia pečeň na cibuľke
Príprava:
- Očistite kuraciu pečeň od žľazových výbežkov a nakrájajte ju na tenké plátky.
- Jemne nasekajte cibuľu a cesnak.
- Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu do zlatista.
- Pridajte cesnak a smažte ho spolu s cibuľou ešte asi pol minúty.
- Pečeň vložte na panvicu a opražte ju zo všetkých strán, približne 2-3 minúty na každej strane.
- Ochuťte pečienku soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastného gusta.
- Podávajte kuraciu pečeň ešte teplú, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracia pečienka na cibuľke
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pečienok
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja (alebo masla)
- Soľ podľa preferencie
- Čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky (voliteľné)
- 1 bobkový list
- 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava ingrediencií:
- Kuracie pečienky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na jemnučké tenké plátky.
- Cesnak jemne nasekajte alebo stlačte.
-
Smaženie cibule:
- V panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej (alebo maslo).
- Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, až kým nezmäkne a nezačne zlatnúť, asi 5-7 minút.
-
Príprava pečienok:
- K upečenej cibuli pridajte kuracie pečienky a cesnak. Smažte dohromady niekoľko minút, kým pečienky nezískajú zlato-hnedú farbu.
- Ochuťte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou (ak používate).
-
Dusenie:
- Pridajte bobkový list a kurací vývar (alebo vodu). Znížte trošku teplotu a zakryte panvicu pokrievkou.
- Nechajte dusiť približne 15-20 minút, kým pečienky nie sú úplne prepečené a mäkké.
-
Finálne úpravy:
- Po dokončení varenia ochutnajte a podľa potreby upravte soľ a korenie.
- Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru.
-
Podávanie:
- Kuraciu pečeň na cibuľke podávajte so zemiakmi (varené, pečené či pyré) alebo s chlebom.
- Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Výborný recept, vyskúšam to určite.
Dobrý nápad pripraviť kuraciu pečeň takto.
Skvelé, ďakujem za recept!
Super recept.
Ďakujem za návod, pečienku som ešte nikdy nespravil takto.
Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.
Tento recept znie super, milujem kuraciu pečeň.
Dobrý nápad pridať sladkú papriku, vyskúšam!