Potrebujeme:
– 400 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 g polohrubej múky
– 1 vajce
– 2 lyžice masla
Kuracia polievka s haluškami
Postup:
1. Kuracie mäso rozkrájame na menšie kusy a na panvici ho orestujeme na masle spolu s nakrájanou cibuľou. Pridáme mletú sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Po chvíli pridáme aj pretlačený cesnak a orestujeme ešte niekoľko minút.
2. Do hrnca dáme nakrájané mrkvy a zemiaky. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
3. Medzitým si pripravíme halušky. V hrnčeku zmiešame polohrubú múku, vajce, soľ a trošku vody. Vytvoríme cesto, ktoré necháme odpočívať asi 10 minút.
4. Po odpočinku cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Nožom alebo kuchynskou špachtľou nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich do vriacej polievky. Varíme približne 10 minút, kým halušky nevyplávajú na povrch.
5. Polievku dochutíme soľou a korením a podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Dobrú chuť!