Kuracie kapsy naplnené rukolou, mozzarellou a sušenými rajčinami …
- 500 g kuracích pŕs
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 2 čerstvé rajčiny, rozpolené
- 1 hrst rukoly
- 100 g mozzarelly, nakrájané na plátky
- 4 sušené rajčiny, nasekané na kúsky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica čerstvej bazalky, jemne nasekanej
Postup prípravy:
- Kuracie prsia podkrojíme pozdĺžne na polovičky, aby sme získali tenké plátky. Zmiešame soľ a korenie pod podľa chuti a každé plátky ochutíme.
- Na každý plátok umiestnime polovicu čerstvej rajčiny, niekoľko listov rukoly, plátky mozzarelly a kúsky sušených rajčín.
- Kuracie plátky dôkladne zrolujeme a zabezpečíme špárkou alebo špagátom, aby kapsy udržali svoj tvar.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme kapsy z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Do panvice pridáme čerstvý cesnak a necháme ho s kapsami restovať približne 5 minút. Otočíme kapsy, aby sa opiekli rovnomerne.
- Pred podávaním posypeme bazalkou a servírujeme horúce.
Dobrú chuť!
2) Kuracie batôžky plnené rukolou, mozzarellou a sušenými paradajkami
Kuracie kapsy naplnené rukolou, mozzarellou a sušenými rajčinami predstavujú jedlo, ktoré ohromí vašich hostí a prinesie do vašej kuchyne atmosféru talianskej gastronómie. Tento recept je výnimočný a jednoduchý, určený pre tých, ktorí si potrpia na chuť čerstvých ingrediencií. Pripravte sa na jedinečný kulinársky zážitok!
Ingrediencie
Na prípravu týchto chutných kapsičiek budete potrebovať:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 200 g mozzarelly
- 100 g čerstvej rukoly
- 50 g sušených rajčín
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
- Strúhaný parmezán na posypanie
Postup prípravy
- 1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. Kuracie prsia jemne rozklepte, aby ste vytvorili ploché kapsy.
- 2. Do misky pridajte nakrájanú mozzarellu, rukolu a nasekané sušené rajčiny. Pridajte drvený cesnak, olivový olej, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte.
- 3. Na pripravené kuracie prsia naukladajte plnku a preložte ich na polovicu. Pomocou špáradiel ich zabezpečte.
- 4. Kapsy orestujte na panvici s trochou olivového oleja z oboch strán, potom ich preneste do pekáča a pečte asi 20 minút. Na záver posypte strúhaným parmezánom a ešte ich vložte na 5 minút do rúry, aby sa syr roztopil.
Záver
Tieto kuracie kapsy naplnené rukolou, mozzarellou a sušenými rajčinami sú nielen výborné, ale aj veľmi atraktívne na tanieri.
Servírujte ich s čerstvým šalátom a užívajte si jedlo v spoločnosti rodiny alebo priateľov. Určite sa stanú obľúbeným jedlom vo vašej kuchyni a potešia každého, kto ich ochutná!