Kuracie batôžky plnené rukolou

Kuracie batôžky plnené rukolou, mozzarellou a sušenými paradajkami

  • 500 g kuracie prsia
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 čerstvé paradajky, nakrájané na polovice
  • 1 hrst rukoly
  • 100 g mozzarelly, na plátky nakrájaná
  • 4 sušené paradajky, nakrájané na kúsky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica čerstvej bazalky, jemne nasekaná

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame pozdĺžne na polovice, aby vznikli tenké plátky. Zmiešame soľ a čierne korenie podľa chuti a každý plátok prsia okoreňujeme.
  2. Na každý plátok prsia pridáme polovicu čerstvej paradajky, pár listov rukoly, plátky mozzarelly a kúsky sušených paradajok.
  3. Kuracie plátky dôkladne zvinieme a pripevníme špárkou alebo špagátom, aby batôžky držali tvar.
  4. Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme batôžky z oboch strán dozlatista.
  5. Do panvice pridáme čerstvý cesnak a necháme ho spolu s batôžkami orestovať asi 5 minút. Obracame batôžky, aby sa orestovali z oboch strán.
  6. Pred servírovaním posypeme bazalkou a podávame ešte horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *