Kuracie batôžky plnené rukolou, mozzarellou a sušenými paradajkami
- 500 g kuracie prsia
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 čerstvé paradajky, nakrájané na polovice
- 1 hrst rukoly
- 100 g mozzarelly, na plátky nakrájaná
- 4 sušené paradajky, nakrájané na kúsky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica čerstvej bazalky, jemne nasekaná
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame pozdĺžne na polovice, aby vznikli tenké plátky. Zmiešame soľ a čierne korenie podľa chuti a každý plátok prsia okoreňujeme.
- Na každý plátok prsia pridáme polovicu čerstvej paradajky, pár listov rukoly, plátky mozzarelly a kúsky sušených paradajok.
- Kuracie plátky dôkladne zvinieme a pripevníme špárkou alebo špagátom, aby batôžky držali tvar.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme batôžky z oboch strán dozlatista.
- Do panvice pridáme čerstvý cesnak a necháme ho spolu s batôžkami orestovať asi 5 minút. Obracame batôžky, aby sa orestovali z oboch strán.
- Pred servírovaním posypeme bazalkou a podávame ešte horúce.
Dobrú chuť!