Kuracie horné stehná na šťave

Potrebujeme:
– 4 kuracie horné stehná
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžičky kari korenia
– so, koreninová zelenina, čerstvá petržlenová vňať
– 1/2 lyžičky soli

 

Pečené kuracie horné stehná na šťave

Postup:
1. Na začiatok si pripravíme marinádu z oleja, kari korenia, soli, nasekanej cibule a cesnaku. Touto marinádou potrieme kuracie horné stehná a necháme ich minimálne na hodinu odpočinúť v chladničke.
2. Následne predhrejeme rúru na 200°C a stehná umiestnime na plech, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie.
3. Pečieme v rúre približne 40-50 minút, pričom ich občas otočíme a opäť potrieme marinádou.
4. Kuracie horné stehná sú hotové, keď je ich kosť na konci mliečne biela.
5. Podávame s koreninovou zeleninou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Śťavnaté kuracie mäso

Śťavnaté kuracie mäso

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Pasko Drahomira píše:

    Ďakujem za super recept! Určite vyskúšam.

  2. Edita43 píše:

    Tento recept znie skvelo, milujem kuracie mäso. Ďakujem!

  3. Kopecka Andrej píše:

    Super nápad s marinádou, určite vyskúšam tento recept. Ďakujem!

  4. Hermina Pasek píše:

    Tento recept je skvelý, pečené kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo. Ďakujem!

  5. Mstefan píše:

    Ďakujem za návod, pečené kuracie stehná s korenovou zeleninou znie naozaj chutne.