Kuracie krídelká v bryndzovom cestíčku

 

Pripravte si tieto ingrediencie na kuracie krídelká v bryndzovom obale:

  • 500 g kuracích krídeliek
  • 200 g bryndze
  • 2 vajcia
  • 100 g múky
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • rastlinný olej na smaženie

 

Kuracie krídelká v bryndzovom obale

Pokyny na prípravu:

  1. Krídelká poriadne opláchnite a jemne osušte papierovou utierkou.
  2. Bryndzu rozdrvíme na jemné kúsky a spojíme ju s vajcami. Pridáme soľ a korenie podľa vkusu.
  3. V mise pripravíme zmes z múky, do ktorej vmiešame soľ a korenie podľa vkusu.
  4. Krídelká najprv namáčame do múkovej zmesi a následne do bryndzovej zmesi, aby boli dôkladne obalené.
  5. Na panvici zohrejte olej a krídelká smažte z oboch strán, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu a nebudú chrumkavé.
  6. Hotové kuracie krídelká v bryndzovom obale môžete servírovať s obľúbenou prílohou, ako je pečené zemiakové pyré alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

Kuracie krídelká v bryndzovom cestíčku-2

2) Kuracie krídelká v bryndzovom cestíčku

Kuracie krídelká sú veľmi žiadanou delikatesou, ideálnou na rôzne oslavy, rodinné stretnutia, alebo kedykoľvek máte chuť na niečo chutné. V tomto recepte sa naučíte, ako pripraviť skvelé kuracie krídelká obalené v bryndzovom cestíčku, ktoré potešia každého. Tento pokrm je jednoduchý na realizáciu a prinesie jedinečný chuťový zážitok, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu týchto lahodných kuracích krídeliek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Jednoduchá cibuľová polievka

Jednoduchá cibuľová polievka

Čítať viac »

  • 1 kg kuracích krídelok
  • 200 g bryndze
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • olej na smaženie

Postup prípravy

1. Na začiatok umyte kuracie krídelká a osušte ich papierovou utierkou. Následne ich okoreňte soľou a korením.

2. V miešacom bowl si rozšľahajte vajcia s mliekom a zapracujte bryndzu. Dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká zmes.

3. V ďalšej miske zmiešajte hladkú múku. Kuracie krídelká najprv ponorte do múky, potom do bryndzového obalu a nakoniec znovu do múky. Týmto spôsobom dosiahnete chrumkavý povrch.

4. V hlbokom hrnci zohrejte olej, ideálne na stredne vysokej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte krídelká do oleja a smažte do zlatista, približne 8-10 minút z každej strany.

5. Po smažení ich vyberte a položte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Podávajte ihneď, najlepšie so syrovou omáčkou alebo jogurtovým dipom. Užite si tento skvelý a mimoriadne chutný pokrm, ktorý zasýti vás i vašich hostí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Kristof78 píše:

    Kuracie krídelká sú skvelým jedlom na oslavy.

  2. Kovacova Matej píše:

    Dobre vyzerá a nevyzerá to ťažké na prípravu

  3. Anonym píše:

    Neviem sa dočkať, kým to vyskúšam.

  4. Sholubova píše:

    Super, konečne som našla recept, ako pripraviť kuracie krídla.

  5. Shajzerova píše:

    Už mám hlad! Len čo vyskúšam tento recept?

  6. Ypirosova píše:

    Vyzera to velmi chutne. Musim to skusit.

  7. Hkoza píše:

    Tento recept musim mat skusenosti s bryndzovym cesticom.

  8. Plskova Bohdana píše:

    Kuracie krilka su moje oblubene jedlo, tieto s bryndzovym cesticom urcite chutia vyborne