Kuracie mäso na smotane

Rada sa s vami podelím o recept na „Kuracie mäso v smotanovej omáčke“ v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa, nakrájaného na malé kusy
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná na ozdobu

 

Kuracie mäso v smotanovej omáčke

Postup:

Nowaco – kalórie

Nowaco – kalórie

Čítať viac »

  1. Na rozohriatej panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a orestujte, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  2. Pridajte kúsky kuracieho mäsa a opečte ich do zlatista, asi 5-7 minút.
  3. Znížte plameň na minimum a pridajte smotanu na varenie, sušený tymián, sušený rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Nechajte omáčku variť približne 5 minút, aby sa zahustila a chute sa prepojili.
  5. Ochutnajte omáčku a podľa potreby pridajte viac korenia.
  6. Servírujte kuracie mäso v smotanovej omáčke so varenou ryžou alebo cestovinami, posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že tento slovenský recept na kuracie mäso v smotanovej omáčke vám bude chutiť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Bernard Slota píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam.

  2. Lukas23 píše:

    Neviem čakať, kedy to uvarím. Ďakujem za recept!

  3. Bonifac Kravjarova píše:

    Tento recept vyzerá úžasne jednoducho a chutne. Ďakujem!

  4. Jbabka píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Určite vyskúšam.

  5. Dacej Klaudia píše:

    Tento recept znie skvelo, milujem kuracie mäso na smotane!

  6. Ypavuk píše:

    Neskutočne chutné! Už sa teším, kým ho vyskúšam.

  7. Igor Karvas píše:

    Jednoduché a chutné jedlo, ideálne na večeru.

  8. Milada Dzurjanin píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam!