Dnes som sa rozhodla pripraviť rýchle a lahodné kuracie jedlo, ktoré je ťažké odmietnuť.
Po nedeľnom obede nám doma ostalo trochu kuracieho mäsa. Najprv som uvažovala nad kuracím na čínsky spôsob, no dcéra ma presvedčila na ananás, pretože mala chuť na ananásovú pizzu.
Pizzu nemôžeme konzumovať každý deň, však? A ja neskutočne obľubujem čínske jedlá. Spojili sme teda kuracie kúsky s ananásom a troškou sójovej omáčky. Výsledok vidíte nižšie. Dúfam, že vás môj návod nezamotáva a jedlo vám bude chutiť ako nikdy predtým.
Na recept si pripravíme:
- kuracie prsia
- konzervovaný ananás
- 1 ks červenej papriky
- 3 PL oleja
- 1 PL medu
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL sójovej omáčky (môžete pridať aj dve PL)
- 1 PL citrónovej šťavy
- kukuričný škrob
- soľ, čierne korenie
- chilli
- 2 hrnčeky ryže
To by nám malo vyjsť na štyri porcie.
Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob
Najprv som sa sústredila na prílohu, pretože tá sa varí najdlhšie. Trošku si orestujeme ryžu, zalejeme ju horúcou alebo vlažnou vodou v pomere 2 ku 1. To znamená dve šálky vody na jednu šálku ryže. V našom prípade sú to 2 šálky ryže a 4 šálky vody. Osolíme a necháme na slabom ohni variť.
Kuracie prsia som nakrájala na tenké pásiky a obalila ich v osolenej a okorenenej múke.
Do panvice som naleje olej a dobre ho rozohrela. Kúsky kuracieho mäsa som vložila do pánvice a prudko ich opiekla. Stačilo len pár sekúnd, aby sa zatiahli, potom som ich ešte 8 minút pražila na miernom ohni.
Po udusení ich odložíme nabok. Medzitým si do misky dáme kukuričný škrob, šťavu z ananásového kompótu, sójovú omáčku, med a všetko dôkladne premiešame. Do panvice, kde sme opiekli mäso, pridáme na väčšie kusy nakrájanú papriku, ktorú orestujeme a následne pridáme našu omáčku a k tomu aj kusy ananásu.
Do panvice znova pridáme kuracie mäso, chilli a všetko spolu premiešame.
Na tanier servírujeme dve až tri kopčeky ryže, na to našu kuracinu s omáčkou a na vrch ešte trochu petržlenovej vňate.
Dobrú chuť, dámy.
Videorecept na kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob
Ako to vyzerá? Chutil vám môj recept alebo nie?
Podeľte sa o názor v komentároch nižšie. Budem vďačná za každú odozvu na moje kulinárske dielo.
Príprava:
- Začneme s prílohou – ryžou. Opláchneme ryžu pod tečúcou vodou a v hrnci ju zalejeme vodou v pomere 2:1 (2 šálky vody na 1 šálku ryže). Osolíme a varíme na miernom ohni, kým ryža nezmäkne a nebude voňavá.
- Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a obalíme ich v osolenej a okorenenej múke.
- Na panvici rozohrejeme olej a prudko osmažíme kúsky kuracieho mäsa obalené v múke. Smažíme ich len zopár sekúnd, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. Potom znížime teplotu a smažíme ďalších 8 minút.
- Medzitým si pripravíme omáčku. V miske zmiešame kukuričný škrob, šťavu z ananásu, sójovú omáčku, med a všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladká zmes.
- Do panvice s osmaženým mäsom pridáme na hrubšie kúsky nakrájanú červenú papriku a orestujeme ju. Následne pridáme pripravenú omáčku a ananás.
- Do zmesi pridáme aj mäso, chilli a všetko dobre premiešame, aby sa mäso a zelenina pokryli omáčkou.
- Na tanier naservírujeme 2 až 3 vrstvy ryže a na vrch položíme kuracie mäso s omáčkou. Na ozdobu môžeme pridať aj niekoľko vňatiek petržlenovej.
- Dobrú chuť!
Ak vás zaujíma vizuálna stránka jedla a proces jeho prípravy, môžete si pozrieť videonávod na tento recept: Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob videorecept