Pečené kuracie stehná. Keďže sa mi časť z nich nahromadila po obede, rozhodla som sa ich rýchlo zapečiť v rúre. Môžete sa pridať a vyskúšať tento recept spolu so mnou.
Recept na pečené kuracie stehná:
Zloženie:
– 4 kusy kuracích stehien
– soľ
– mleté čierne korenie
– cesnakový prášok
– sladká paprika
– olivový olej
Pečené kuracie stehná
Návod:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a opláchneme pod tečúcou vodou. Osušíme ich pomocou papierovej utierky.
2. V menšej miske zmiešame marinádu z oleja, soli, korenia, cesnakového prášku a sladkej papriky.
3. Stehná dôkladne natrieme touto marinádou z oboch strán a necháme ich odpočívať minimálne 30 minút v chladničke.
4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
5. Na plech umiestnime silikónový podklad a naň prenesieme kuracie stehná.
6. Pečieme v rúre približne 40-50 minút, pravidelne ich otočíme a polievame vlastnou šťavou, aby ostali šťavnaté.
7. Po upečení necháme stehná chvíľu vychladnúť a podávame napríklad s dusenou zeleninou alebo ryžou.
Dobrú chuť!
Kuracie pečené stehná môžete pripraviť na desiatky spôsobov. Som šťastná, že ste si vybrali práve moje recepty. Ešte raz prajem dobrú chuť! 🙂
2) Kuracie pečené stehná
Pečené kuracie stehná sú obľúbenou delikatesou, ktorá dokáže potešiť každého. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý na pripravenie. Urobte si ho na rodinnú večeru alebo na oslavu s priateľmi. V tomto článku nájdete recept s potrebnými surovinami a postupom.
Ingrediencie
Na prípravu pečených kuracích stehien budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 4 kusy kuracích stehien
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička papriky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- čerstvá bazalka alebo paradajky na ozdobenie (možnosť)
Návod na prípravu
1. Predhrejte rúru na 200 °C.
2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. V miske premiešajte olivový olej, soľ, čierne korenie, papriku a cesnak. Túto marinádu natrite na kuracie mäso.
3. Umiestnite stehná na plech s papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre približne 30-40 minút, kým nedosiahnu zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené. Počas pečenia ich môžete polievať výpekom, aby boli šťavnatejšie.
4. Po upečení nechajte stehná chvíľu odpočinúť, a potom ich servírujte s čerstvým šalátom alebo zemiakovou prílohou.
Vychutnajte si výnimočný zážitok z tejto lahodnej pochúťky, ktorá je ideálna na akúkoľvek príležitosť!