Kuracie pecene stehna

Kuracie pečené stehná. Ke´dže sa mi časť z nich zvýšila z obedu, tak som sa rozhodla že ich na rýchlo zapečiem v rúre. A vy si tento receptík môžete vyskúšať so mnou.
Recept na kuracie pečené stehná:

Suroviny:
– 4 kusy kuracích stehien
– soľ
– mleté čierne korenie
– cesnakový prášok
– sladká paprika
– olivový olej

Kuracie pečené stehná

Postup:
1. Kuracie stehná očistíme a opláchneme pod tečúcou vodou. Osušíme ich kuchynským utierkou.
2. V malej miske si pripravíme marinádu z oleja, soľou, korením, cesnakovým práškom a sladkou paprikou.
3. Stehná natrieme marinádou z oboch strán a necháme aspoň 30 minút odstáť v chladničke.
4. Troubu predhrejeme na 180 stupňov.
5. Na plech vložíme silikónový podklad a naň položíme kuracie stehná.
6. Pečieme v rúre asi 40-50 minút, pravidelne ich otočíme a polievame vlastnou šťávou, aby nevyschli.
7. Po upečení necháme stehná trochu vychladnúť a podávame napríklad s dusenou zeleninou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Kuracie pečené stehná môte pripraviť doslova na stovky receptov. A ja som veľmi rada, že ste si vybrali práve tie moje recepty. Ešte raz vám prajem dobrú chuť. 🙂

 

 

2)

Kuracie pečené stehná sú obľúbeným jedlom, ktoré vie potešiť každého. Táto pochúťka je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu. Pripravte si ju na rodinnú večeru alebo na oslavu s priateľmi. V tomto článku nájdete recept so všetkými potrebnými ingredienciami a postupom.

Ingrediencie

Na prípravu kuracích pečených stehien budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • čerstvá bazalka alebo paradajky na ozdobenie (nepovinné)

 

Postup prípravy

1. Predhrejte rúru na 200 °C.2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, čierne korenie, papriku a cesnak. Túto marinádu natrite na kuracie mäso. 3. Umiestnite stehná na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre približne 30-40 minút, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Môžete ich poliať výpekom počas pečenia, aby boli šťavnatejšie. 4. Po upečení nechajte stehná na chvíľu odpočinúť, potom ich podávajte s čerstvým šalátom alebo zemiakovou prílohou.

Užite si výnimočný zážitok z ochutnávky tohto lahodného jedla, ktoré sa hodí na akúkoľvek príležitosť!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Jozef píše:

    Recept aj pre amatérov v kuchyni ako som ja. Rýchle a veľmi chutné

  2. Labuda Darina píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam! 🙂

  3. Drahoslava Hajzerova píše:

    Tieto kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo, veľmi sa teším že som našla nový recept na ich prípravu. Ďakujem!

  4. Ghablak píše:

    Kuracie stehná sú výborné, určite vyskúšam tento recept.

  5. Alojza Adamec píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, pečiem ich hneď zajtra.

  6. Natalia Szabova píše:

    Tento recept milujem, stehná sú také výživné.

  7. Zsoltisova píše:

    Kuracie stehná sú skvelý nápad na obed. Tvoj recept je úžasný, určite si ho vyskúšam!

  8. Ondrejkova Irma píše:

    Tvoj recept na kuracie stehná je veľmi lákavý, určite ho čoskoro vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie!

  9. Alexej Holub píše:

    Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tvoj recept na kuracie stehná. Znie to veľmi chutne!

  10. Vladimir Samel píše:

    Kuracie stehná sú vždy skvelou voľbou. Určite vyskúšam tento recept!

  11. Vratislav23 píše:

    Veľmi sa teším na to, že si vyskúšam tento recept. Znie to veľmi chutne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *