Kuracie pečienky trochu inak ..
Prísady:
- 500 g kuracích pečienok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa preferencie
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 200 ml vývaru (môžete využiť aj vodu)
Kuracie pečienky trochu inak
Postup:
- Pečienky dôkladne prepláchnite pod prúdom vody a osušte ich papierovou utierkou.
- Olúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na drobné kúsky.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Opekajte ich dozlatista.
- Do panvice pridajte kuracie pečienky a osolte ich, okoreňte podľa chuti. Opékejte pečienky zo všetkých strán, kým nie sú mäkké a zlatisté.
- Znížte teplotu a pridajte mletú sladkú papriku. Dôkladne premiešajte, aby sa paprika rovnomerne rozložila na pečienkach.
- Postupne pridávajte vývar (alebo vodu) do panvice a duste pečienky asi 15 – 20 minút, až kým nie sú jemné a šťavnaté.
- Servírujte teplé s prílohou podľa preferencie, napríklad s upečenými zemiakmi alebo ryžou.
Verím, že vám tento recept vyhovuje!
2) Kuracie pečienky trochu inak
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pečienok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g slaniny (voliteľné, ale pridáva skvelú chuť)
- 1 mrkva
- 1 paprika (červená alebo žltá)
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička horčice
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečienok:
- Kuracie pečienky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Ak sú viditeľné blany alebo tuk, odstráňte ich.
-
Praženie slaniny:
- Na panvici zahrejte olej a vložte nakrájanú slaninu. Smažte, kým nie je chrumkavá. Potom ju vyberte a odložte na papierovú utierku.
-
Praženie zeleniny:
- Na tej istej panvici, kde bola slanina, osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
- Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte ich približne 5-7 minút, kým nezmäknú.
-
Pridanie pečienok:
- Zeleninu zmiešajte s kuracími pečienkami a restujte ich na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie sú dobre prepečené. Počas varenia ich ochuťte soľou a čiernym korením.
-
Omáčka:
- V miske zmiešajte šľahačkovú smotanu, sójovú omáčku a horčicu. Túto zmes nalejte na panvicu k pečienkam a zelenine. Nechajte variť ešte niekoľko minút, aby sa chute spojili.
-
Servírovanie:
- Na konci posypte jedlo opraženou slaninou a čerstvými listami petržlenu. Môžete podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrou chuťou!
3) Kuracie pečienky recept
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pečienok
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 1/2 hrnčeka smotany určené na varenie
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sladkej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa potreby
- 1/2 hrnčeka bieleho vína (voliteľné)
- Zelené listy petržlenu na dekoráciu
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie pečienky dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prebytočný tuk a prípadné blány. Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky, mrkvu a papriku na kocky.
-
Sauté cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezačne zlatnúť.
-
Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte nasekanú mrkvu a papriku. Smažte približne 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Kuracie pečienky: Pridajte kuracie pečienky do panvice. Osoľte ich tymiánom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením. Smažte, kým sa pečienky nezafarbia, približne 7-10 minút.
-
Osladenie vína: Ak sa rozhodnete použiť biele víno, pridajte ho do panvice a nechajte ho zredukovať na polovicu, asi 3-5 minút.
-
Pridanie smotany: Následne pridajte smotanu na varenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte variť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustí.
-
Servírovanie: Hotové kuracie pečienky podávajte na tanieri, posypte nasekanými listami petržlenu a servírujte s preferovanou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrou chuťou!