Kuracie pečienky trochu inak

Kuracie pečienky trochu inak  .. 

Prísady:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa preferencie
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 200 ml vývaru (môžete využiť aj vodu)

 

Kuracie pečienky trochu inak

Postup:

  1. Pečienky dôkladne prepláchnite pod prúdom vody a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Olúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na drobné kúsky.
  3. Na veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Opekajte ich dozlatista.
  4. Do panvice pridajte kuracie pečienky a osolte ich, okoreňte podľa chuti. Opékejte pečienky zo všetkých strán, kým nie sú mäkké a zlatisté.
  5. Znížte teplotu a pridajte mletú sladkú papriku. Dôkladne premiešajte, aby sa paprika rovnomerne rozložila na pečienkach.
  6. Postupne pridávajte vývar (alebo vodu) do panvice a duste pečienky asi 15 – 20 minút, až kým nie sú jemné a šťavnaté.
  7. Servírujte teplé s prílohou podľa preferencie, napríklad s upečenými zemiakmi alebo ryžou.

Verím, že vám tento recept vyhovuje!

 

Kuracie pečienky trochu inak - 2

2) Kuracie pečienky trochu inak

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g slaniny (voliteľné, ale pridáva skvelú chuť)
  • 1 mrkva
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečienok:

    • Kuracie pečienky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Ak sú viditeľné blany alebo tuk, odstráňte ich.
  2. Praženie slaniny:

    • Na panvici zahrejte olej a vložte nakrájanú slaninu. Smažte, kým nie je chrumkavá. Potom ju vyberte a odložte na papierovú utierku.
  3. Praženie zeleniny:

    • Na tej istej panvici, kde bola slanina, osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
    • Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte ich približne 5-7 minút, kým nezmäknú.
  4. Pridanie pečienok:

    • Zeleninu zmiešajte s kuracími pečienkami a restujte ich na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie sú dobre prepečené. Počas varenia ich ochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Omáčka:

    • V miske zmiešajte šľahačkovú smotanu, sójovú omáčku a horčicu. Túto zmes nalejte na panvicu k pečienkam a zelenine. Nechajte variť ešte niekoľko minút, aby sa chute spojili.
  6. Servírovanie:

    Polievka z húb kuriatka

    Polievka z húb kuriatka

    Čítať viac »

    • Na konci posypte jedlo opraženou slaninou a čerstvými listami petržlenu. Môžete podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrou chuťou!

 

Kuracie pečienky trochu inak - 3

3) Kuracie pečienky recept

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1/2 hrnčeka smotany určené na varenie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa potreby
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína (voliteľné)
  • Zelené listy petržlenu na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie pečienky dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prebytočný tuk a prípadné blány. Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky, mrkvu a papriku na kocky.

  2. Sauté cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezačne zlatnúť.

  3. Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte nasekanú mrkvu a papriku. Smažte približne 5 minút, kým zelenina nezmäkne.

  4. Kuracie pečienky: Pridajte kuracie pečienky do panvice. Osoľte ich tymiánom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením. Smažte, kým sa pečienky nezafarbia, približne 7-10 minút.

  5. Osladenie vína: Ak sa rozhodnete použiť biele víno, pridajte ho do panvice a nechajte ho zredukovať na polovicu, asi 3-5 minút.

  6. Pridanie smotany: Následne pridajte smotanu na varenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte variť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustí.

  7. Servírovanie: Hotové kuracie pečienky podávajte na tanieri, posypte nasekanými listami petržlenu a servírujte s preferovanou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrou chuťou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Visnovsky Vaclav píše:

    Super recept! Ďakujem zaň.

  2. Enovotna píše:

    Tento recept mi znie naozaj skvele, určite vyskúšam.