Kuracie pečienky trochu inak

Určite! Tu je jednoduchý recept na prípravu kuračích pečienok:

Suroviny:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 200 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)

 

Kuracie pečienky trochu inak

Postup:

  1. Pečienky opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
  3. Rozohrejte olej vo veľkej panvici a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte kuracie pečienky do panvice a osolte, okorente podľa chuti. Orestujte pečienky zo všetkých strán, až kým nebudú mäkké a dozlatista.
  5. Znížte teplotu a pridajte mletú sladkú papriku. Premiešajte tak, aby sa paprika dostala na všetky pečienky.
  6. Postupne pridávajte vývar (alebo vodu) do panvice a dusíme pečienky približne 15 – 20 minút, kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  7. Podávajte teplé s prílohou podľa chuti, napríklad s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

Dúfam, že vám tento recept vyhovie!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g slaniny (nemusí byť, ale pridá skvelú chuť)
  • 1 mrkva
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečienok:

    • Kuracie pečienky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Ak sú na nich viditeľné blany alebo tuk, odstráňte ich.
  2. Smaženie slaniny:

    • Na panvici si rozohrejte olej a pridajte nakrájanú slaninu. Smažte, kým nie je chrumkavá. Potom ju vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
  3. Smaženie zeleniny:

    • Na tej istej panvici, kde bola slanina, osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
    • Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte ich asi 5-7 minút, kým nezmäknú.
  4. Pridanie pečienok:

    • Zeleninu premiešajte s kuracími pečienkami a restujte ich na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie sú prepečené. Počas smaženia ich ochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Omáčka:

    • V miske si zmiešajte šľahačkovú smotanu, sójovú omáčku a horčicu. Túto zmes nalejte na panvicu k pečienkam a zelenine. Nechajte variť ešte niekoľko minút, aby sa všetky chute spojili.
  6. Podávanie:

    • Na záver posypte pokrm opraženou slaninou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1/2 hrnčeka smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína (voliteľné)
  • Zelená petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie pečienky dôkladne umyte a osušte. Zbavte ich tuku a prípadných blán. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno, mrkvu a papriku na kocky.

  2. Sauté cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezačne zlatnúť.

  3. Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.

  4. Kuracie pečienky: Pridajte kuracie pečienky do panvice. Posypte ich tymiánom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením. Smažte, kým sa pečienky nezafarbia, asi 7-10 minút.

  5. Osladenie vína: Ak používate biele víno, pridajte ho do panvice a nechajte ho zredukovať na polovicu, asi 3-5 minút.

  6. Pridanie smotany: Následne pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Nechajte všetko variť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustí.

  7. Podávanie: Hotové kuracie pečienky servírujte na tanieri, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Visnovsky Vaclav píše:

    Super recept! Ďakujem zaň.

  2. Enovotna píše:

    Tento recept mi znie naozaj skvele, určite vyskúšam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *