Určite! Tu je jednoduchý recept na prípravu kuračích pečienok:
Suroviny:
- 500 g kuracích pečienok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 200 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)
Kuracie pečienky trochu inak
Postup:
- Pečienky opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Rozohrejte olej vo veľkej panvici a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte kuracie pečienky do panvice a osolte, okorente podľa chuti. Orestujte pečienky zo všetkých strán, až kým nebudú mäkké a dozlatista.
- Znížte teplotu a pridajte mletú sladkú papriku. Premiešajte tak, aby sa paprika dostala na všetky pečienky.
- Postupne pridávajte vývar (alebo vodu) do panvice a dusíme pečienky približne 15 – 20 minút, kým nebudú mäkké a šťavnaté.
- Podávajte teplé s prílohou podľa chuti, napríklad s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
Dúfam, že vám tento recept vyhovie!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pečienok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g slaniny (nemusí byť, ale pridá skvelú chuť)
- 1 mrkva
- 1 paprika (červená alebo žltá)
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička horčice
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava pečienok:
- Kuracie pečienky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Ak sú na nich viditeľné blany alebo tuk, odstráňte ich.
-
Smaženie slaniny:
- Na panvici si rozohrejte olej a pridajte nakrájanú slaninu. Smažte, kým nie je chrumkavá. Potom ju vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
-
Smaženie zeleniny:
- Na tej istej panvici, kde bola slanina, osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte ich asi 5-7 minút, kým nezmäknú.
-
Pridanie pečienok:
- Zeleninu premiešajte s kuracími pečienkami a restujte ich na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie sú prepečené. Počas smaženia ich ochuťte soľou a čiernym korením.
-
Omáčka:
- V miske si zmiešajte šľahačkovú smotanu, sójovú omáčku a horčicu. Túto zmes nalejte na panvicu k pečienkam a zelenine. Nechajte variť ešte niekoľko minút, aby sa všetky chute spojili.
-
Podávanie:
- Na záver posypte pokrm opraženou slaninou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pečienok
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 1/2 hrnčeka smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sladkej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 hrnčeka bieleho vína (voliteľné)
- Zelená petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie pečienky dôkladne umyte a osušte. Zbavte ich tuku a prípadných blán. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno, mrkvu a papriku na kocky.
-
Sauté cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezačne zlatnúť.
-
Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Kuracie pečienky: Pridajte kuracie pečienky do panvice. Posypte ich tymiánom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením. Smažte, kým sa pečienky nezafarbia, asi 7-10 minút.
-
Osladenie vína: Ak používate biele víno, pridajte ho do panvice a nechajte ho zredukovať na polovicu, asi 3-5 minút.
-
Pridanie smotany: Následne pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Nechajte všetko variť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustí.
-
Podávanie: Hotové kuracie pečienky servírujte na tanieri, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!
Super recept! Ďakujem zaň.
Tento recept mi znie naozaj skvele, určite vyskúšam.