Kuracie prekladané lečom recept

Kuracie mäso s lečom je rýchly, ale veľmi lahodný pokrm. Ponúkame vám jednoduchý návod na jeho prípravu:

Zloženie:

  • 4 kuracie prsné filé
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • 2 vajcia
  • strúhanka (na obalenie)
  • olej na vyprážanie

 

Recept na kuracie mäso s lečom

Pokiaľ ide o postup:

  1. Kuracie filé nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte, aby sa dobre prepekli.
  2. Ochuťte mäso soľou, korením a paprikou z oboch strán.
  3. Vo miske vyšľahajte vajcia.
  4. Plátky kuracieho mäsa ponorte do rozšľahaných vajec a následne obaľte v strúhanke.
  5. Na panvici rozohrejte olej a opražte mäso z oboch strán, až kým nebude zlatohnedé a dôkladne prepečené.
  6. Zložte mäso na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
  7. Servírujte s čerstvým lečom a obľúbenou prílohou.

Dúfam, že si recept na kuracie mäso s lečom obľúbite! Ak máte ďalšie otázky alebo požiadavky na rôzne recepty, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa na prsia
  • 2 stredne veľké papriky (červená a žltá)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajok (môžu byť aj z konzervy)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3-4 polievkové lyžice oleja
  • 200 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 1 balenie predpripraveného lístkového cesta (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    Ako nakrájať zemiaky?

    Ako nakrájať zemiaky?

    Čítať viac »

    • Kuracie prsné mäso dôkladne umyjte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
    • Papriku a cibuľu očistite a nakrájajte na malé kocky.
    • Cesnak nasekajte na jemno.
    • Ak používate čerstvé paradajky, nakrájajte ich na kúsky.
  2. Opraženie mäsa:

    • Na pánvici zohrejte olej na strednej teplote.
    • Pridajte nakrájané kuracie mäso a opražte, kým nie je zlatisté a prepečené. Osolte a okoreňte podľa chuti. Po dokončení ho vyberte z pánvice a nechajte bokom.
  3. Príprava leča:

    • Do tej istej pánvice pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne.
    • Potom pridajte papriku a smažte ešte približne 5 minút.
    • Pridajte paradajky, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Varte asi 10-15 minút, kým sa zmes nezredukuje a nezhustne.
  4. Prekladanie:

    • Do pekáča vložte polovicu leča, na to rovnomerne rozložte kuracie mäso a prikryte zvyškom leča.
    • Na vrch nasypte nastrúhaný syr.
  5. Pečenie:

    • Ak používate lístkové cesto, môžete ho rozvaľkať a pokryť ním celý pekáč (alternatívne môžete vyrezať kruhy a zakryť len časť). Ak nie, môžete tento krok preskočiť.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút, kým je syr zlatistý a roztopený.
  6. Podávanie:

    • Po upečení nechajte pokrm niekoľko minút odpočívať a následne ho podávajte. Môžete pridať chlieb alebo ryžu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Gabriela95 píše:

    Váš recept na kuracie prekladané lečom je úžasný! Určite ho budem skúšať. Ďakujem!

  2. Wsmrek píše:

    Tento recept vyzerá super, určite ho vyskúšam. Ďakujem za návod!

  3. Carnogursky Viola píše:

    Neskutočne chutné jedlo a navyše jednoduché na prípravu. Vďaka za recept!

  4. Anonym píše:

    Ingrediencie z druhého receptu sú skvelé, nech sa páči!

  5. Otapkova Anezka píše:

    Super, konečne niečo nové na vyskúšanie! Ďakujem!

  6. Cerna Klaudia píše:

    Ďakujem za skvelý recept, už sa teším ako si ho vyskúšam.

  7. Kocúrko123 píše:

    Tento recept je skvelý! Kuracie mäso s lečom je naozaj lahodné a jednoduché na prípravu. Určite ho vyskúšam a pozvem aj priateľov, aby sa potešili! Ďakujem za tip!

    1. JanaK. píše:

      Súhlasím, Kocúrko! Tento recept vyzerá veľmi chutne. Dúfam, že to bude tak dobré, ako to vyzerá!

  8. PohodovýMilan píše:

    Super recept! Kuracie prekladané lečom je presne to, čo som hľadal na víkend. Ďakujem za jasný postup, určite to vyskúšam!