Kuracie mäso s lečom je rýchly, ale veľmi lahodný pokrm. Ponúkame vám jednoduchý návod na jeho prípravu:
Zloženie:
- 4 kuracie prsné filé
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/4 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
- 2 vajcia
- strúhanka (na obalenie)
- olej na vyprážanie
Recept na kuracie mäso s lečom
Pokiaľ ide o postup:
- Kuracie filé nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte, aby sa dobre prepekli.
- Ochuťte mäso soľou, korením a paprikou z oboch strán.
- Vo miske vyšľahajte vajcia.
- Plátky kuracieho mäsa ponorte do rozšľahaných vajec a následne obaľte v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej a opražte mäso z oboch strán, až kým nebude zlatohnedé a dôkladne prepečené.
- Zložte mäso na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Servírujte s čerstvým lečom a obľúbenou prílohou.
Dúfam, že si recept na kuracie mäso s lečom obľúbite! Ak máte ďalšie otázky alebo požiadavky na rôzne recepty, neváhajte sa spýtať.
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa na prsia
- 2 stredne veľké papriky (červená a žltá)
- 1 veľká cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok (môžu byť aj z konzervy)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 3-4 polievkové lyžice oleja
- 200 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
- 1 balenie predpripraveného lístkového cesta (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie prsné mäso dôkladne umyjte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
- Papriku a cibuľu očistite a nakrájajte na malé kocky.
- Cesnak nasekajte na jemno.
- Ak používate čerstvé paradajky, nakrájajte ich na kúsky.
-
Opraženie mäsa:
- Na pánvici zohrejte olej na strednej teplote.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a opražte, kým nie je zlatisté a prepečené. Osolte a okoreňte podľa chuti. Po dokončení ho vyberte z pánvice a nechajte bokom.
-
Príprava leča:
- Do tej istej pánvice pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne.
- Potom pridajte papriku a smažte ešte približne 5 minút.
- Pridajte paradajky, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Varte asi 10-15 minút, kým sa zmes nezredukuje a nezhustne.
-
Prekladanie:
- Do pekáča vložte polovicu leča, na to rovnomerne rozložte kuracie mäso a prikryte zvyškom leča.
- Na vrch nasypte nastrúhaný syr.
-
Pečenie:
- Ak používate lístkové cesto, môžete ho rozvaľkať a pokryť ním celý pekáč (alternatívne môžete vyrezať kruhy a zakryť len časť). Ak nie, môžete tento krok preskočiť.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút, kým je syr zlatistý a roztopený.
-
Podávanie:
- Po upečení nechajte pokrm niekoľko minút odpočívať a následne ho podávajte. Môžete pridať chlieb alebo ryžu.
Dobrú chuť!