Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 väčší kus ananásu
– soľ a korenie podľa preferencie
– olivový olej
– cesnak
– tymián
– harissa pasta (nepovinné)
Kuracie prsia s ananásom
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na plátky a dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
2. Ananas olúpeme a rozkrájame na kocky.
3. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme naň na jemno nasekaný cesnak.
4. Potom nasadíme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán.
5. Následne pridáme k ananasu a chvíľu restujeme.
6. Podlejeme troškou vody a pridáme tymián.
7. Pre pikantnejšiu variáciu môžeme pridať aj harissa pastu.
8. Necháme chvíľu dusiť pod pokrývkou, aby sa chute čo najlepšie prepojili.
9. Servírujeme s obľúbenou prílohou, napríklad so šalátom alebo ryžou.
Dobrú chuť!