Na prípravu tohto pokrmu potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie filety
– 2 poháre ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, rasca
– olej na smaženie
Kuracie filety podávané s ryžou
Pokyny:
1. Kuracie filety dôkladne umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemné kúsky.
2. V hrnci rozohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridáme nasekané kuracie filety a za neustáleho miešania ich orestujeme, kým nie sú zlatisté.
4. Do hrnca vložíme ryžu, ktorú prepláchneme pod studenou vodou. Nasledovne pridáme soľ, korenie a rascu a varíme, kým ryža a mäso nezmäknú.
5. Ak je to nutné, pridáme ešte trošku vody a varíme ďalej, kým nie sú suroviny hotové.
6. Podávame teplé, môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!