Kuracie prsia na grécky spôsob. Budete ich viac než len mať radi.
Potrebné suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- ½ šálky paradajkového pretlaku
- ½ šálky vody
- ½ šálky nakrájaného gréckeho olivového ovocia
- ½ šálky nasekaných sušených paradajok
- ½ šálky crumbled feta syra
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kuracie prsia na grécky spôsob
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte cesnak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Orestujte asi 1 minútu, aby sa uvoľnila vôňa.
- Pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán do zlatista.
- Znížte teplotu a pridajte paradajkový pretlak a vodu. Premiešajte a povarte asi 10 minút, kým je kuracie mäso dobre prepečené a omáčka zhustne.
- Pridajte grécke olivové ovocie, sušené paradajky a feta syr. Premiešajte a kypre do tepla, kým sa syr roztopí.
- Podávajte horúce s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dobrú chuť!