Kuracie prsia na horčicovo smotanovej omáčke

Tu je recept na kuracie prsia v omáčke z horčice a smotany:

Suroviny:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice horčice
  • 200 ml smotany vhodnej na varenie
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drobne nakrájané
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej na fritovanie

 

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Postup:

Sedliacká polievka s klobásou

Sedliacká polievka s klobásou

Čítať viac »

  1. Kuracie prsia dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte pomocou kuchynských utierok. Rozkrájajte ich na menšie časti.
  2. Na panvici zohrejte olej a vložte doň nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Smažte na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa sklovitou.
  3. Pridajte do panvice kuracie prsia a opečte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Ďalej pridajte horčicu a dôkladne premiešajte, aby sa rovnomerne distribuovala na kuracích prsiach.
  5. Po minúte do panvice vlejte smotanu na varenie. Znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly variť a zhustnúť asi 5-7 minút.
  6. Počas varenia dochucujte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  7. Na konci podávajte kuracie prsia s horčicovo smotanovou omáčkou a s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s ryžou alebo cestovinami.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Teodor93 píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Pkarul píše:

    Tento recept znie skvelo, milujem kuracie prsia!

  3. Hana90 píše:

    Super, konečne nejaký jednoduchý a chutný recept.

  4. Anonym píše:

    Vďaka za recept, tento týždeň ho určite vyskúšam!

  5. Miroslava Klaus píše:

    Toto vyzerá ako skvelá večera, ďakujem za tip!