Potrebujeme pre tento recept tieto suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice masla
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár hrášku
– soľ, korenie, cesnakový prášok
– čerstvá petržlenová vňať

 

Kuracie prsia na hrášku – Recept

Postup:

1. Kuracie prsia poriadne opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. V hrnci na rozpálenom masle orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, až kým nebude cibuľa priehľadná.

3. Do hrnca pridáme nakrájané kuracie mäso a za občasného miešania dusíme, kým nie je mäso pekne mäkké a šťavnaté.

4. Potom pridáme hrášok, zamiešame a podusíme ešte asi 10 minút.

5. Dochutíme soľou, korením a cesnakovým práškom podľa chuti.

6. Na koniec posypeme pokrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Tento jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia na hrášku môžete podávať s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *