1. Kuracie prsia plnené šunkou a syrom:
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 100 g šunky
– 100 g syra (napríklad eidam)
– soľ, korenie, cesnakový granulát
5 druhy syra na kuracie prsia
Postup:
1. Kuracie prsia naklepeme do tenkého krajca.
2. Na každé prsia položíme plátok šunky a syra, posypeme soľou, korením a cesnakovým granulátom.
3. Prsia zrolujeme a upečieme v rúre na 180 °C asi 25 minút.
2. Kuracie prsia s mozzarellou a paradajkovou omáčkou:
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 200 g mozzarelly
– 400 g paradajkových kociek
– cesnak, bazalka, soľ, korenie
Postup:
1. Kuracie prsia naklepeme a osolíme, okoreníme.
2. Na panvici opražíme nakrájaný cesnak, pridáme paradajky, bazalku, soľ a korenie.
3. Prsia upečieme v rúre. Po vybratí z rúry pridáme na každé prsia kúsku mozzarelly a necháme trošku roztopiť.
3. Kuracie prsia v parmezánovej kôrke:
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 100 g parmezánu
– 1 vajce
– strúhanka
– soľ, korenie, cesnakový granulát
Postup:
1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme.
2. V miske rozšľaháme vajce a do nej ponoríme prsia, aby sa obalili v náleve.
3. V inej miske zmiešame parmezán, strúhanku, soľ, korenie a cesnakový granulát.
4. Prsia obalíme v parmezánovej zmesi a upečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
4. Kuracie prsia s horčicovým krémom:
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 100 g smotany
– 2 lyžice horčice
– soľ, korenie, cesnakový granulát
Postup:
1. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a upečieme v rúre na 180 °C asi 25 minút.
2. V miske zmiešame smotanu s horčicou, soľou, korením a cesnakovým granulátom.
3. Po upečení prsia zalejeme horčicovým krémom a ešte chvíľu necháme zapiecť.
5. Kuracie prsia so špenátom a fetou:
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 200 g špenátu
– 100 g fety
– cesnak, soľ, korenie
Postup:
1. Kuracie prsia naklepeme a osolíme, okoreníme.
2. Na panvici opražíme nakrájaný cesnak a pridáme špenát.
3. Plnku naložíme do prsia, posypeme nadrobno nakrájanou fetou a upečeme v rúre na 180 °C asi 30 minút.