ryžou alebo čerstvým chlebom, podľa vašej preferencie.
5. Kuracie prsia na leči s bylinkami
Tento variant je ladený do osviežujúcej bylinkovej chuti, ktorú oceníte v letných dňoch.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 zväzok čerstvých byliniek (napr. tymián, petržlen)
- 2 papriky (červená a zelená)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g zrelých paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na olivovom oleji zohrejte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte 5 minút.
- Nakrájajte kuracie prsia na malé kúsky, vložte ich do panvice a restujte do zlatista.
- Prilievajte nasekané paradajky, ochuťte soľou, korením a nakoniec pridajte čerstvé bylinky. Nechajte variť 15 minút.
- Podávajte s čerstvým chlebom alebo ryžou.
6. Kuracie prsia na leči so syrom
Táto verzia je bohatá na chuť a kombináciu syra, ktorá váš pokrm pozdvihne na novú úroveň.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g strúhaného syra (napr. mozzarella)
- 2 papriky (červená a žltá)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g nasekaných paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na oleji orestujte cibuľu a cesnak do zlata.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte 5 minút.
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky, pridajte do panvice a orestujte.
- Prilievajte nasekané paradajky, nechajte variť 15 minút a nakoniec posypte strúhaným syrom, ktorý necháte roztopiť.
- Servírujte s čerstvým pečivom.
7. Kuracie prsia na leči s pikantnou chuti
Tento recept dodá leču štipľavý nádych, ktorý je ideálny pre milovníkov pikantných jedál.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička (podľa chuti)
- 400 g nasekaných paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na oleji orestujte cibuľu, cesnak a čili papričku do zlata.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte 5 minút.
- Kúsky kuracieho mäsa orestujte, pridajte nasekané paradajky a nechajte variť 20 minút.
- Podávajte s chlebom alebo ryžou.
8. Kuracie prsia na leči s mediteránskymi príchuťami
Tento pokrm je inšpirovaný stredomorskou kuchyňou, čo dodáva leču sviežosť a extra chuť.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka olív (čierne alebo zelené)
- 400 g nasekaných paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej, oregano
Postup:
- Na oleji orestujte cibuľu a cesnak, pridajte papriky a restujte 5 minút.
- Kúsky kuracieho mäsa orestujte, pridajte nasekané paradajky a olivy. Posypte oreganom.
- Nechajte variť 20 minút a podávajte s čerstvým chlebom.
ryžou a jogurtom.
5. Kuracie prsia na leči s bylinkami a citrónovou šťavou
Tento recept je veľmi osviežujúci a plný chuti. Citrón a čerstvé bylinky dodajú pokrmu jedinečnú vôňu.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- 1 citrón (šťava)
- Čerstvé bylinky (napr. bazalka a oregano)
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na oleji osmažte cibuľu a cesnak.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte ich 5 minút.
- Potom pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky, soľ a korenie a orestujte do zlatista.
- Prilejte citrónovú šťavu a pridajte bylinky. Nechajte dusiť ešte niekoľko minút.
- Servírujte s čerstvým chlebom alebo cestovinami.
6. Kuracie prsia na leči s olivami a kapary
Tento recept je ideálny pre tých, ktorí milujú slanú chuť. Kombinácia olív a kapary dodá leču nezvyčajnú príchuť a jemnú slanosť.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- 1/2 šálky čiernych olív
- 2 lyžice kapary
- 400 g nasekaných paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na oleji osmahnite cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte 5 minút.
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky a orestujte.
- Pridajte nasekané paradajky, olivy a kapary. Varíme 20 minút.
- Podávajte s kuskusom alebo ryžou.
7. Kuracie prsia na leči s feta syrom
Feta syr dodáva tomuto jedlu krémovitú textúru a slanú príchuť. Pokrm je veľmi obľúbený počas letných mesiacov.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- 200 g feta syra
- 400 g nasekaných paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na oleji orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte ich 5 minút.
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky a orestujte.
- Prilejte nasekané paradajky a variť do zmäknutia.
- Pred podávaním pridajte nadrobený feta syr a jemne premiešajte.
8. Kuracie prsia na leči s medvedím cesnakom
Na záver našich receptov je variácia s medvedím cesnakom, ktorý dodáva pokrmu originálnu chuť a arómu.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- Hŕstka nasekaného medvedieho cesnaku
- 400 g nasekaných paradajok
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na oleji opražte cibuľu a cesnak.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte ich 5 minút.
- Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a orestujte do zlatista.
- Prilejte nasekané paradajky a varíme 20 minút.
- Tesne pred podávaním vmixujte nasekaný medvedí cesnak.
Záver
Kuracie prsia na leči predstavujú veľmi variabilné jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií a prispôsobení. Kľúčovými sú zloženými kvalitné kuracie mäso a čerstvá zelenina. Tieto recepty vám umožnia objaviť nové chute a inšpirujú vás k experimentovaniu v kuchyni. Všetky sú jednoduché na prípravu a do ich základne môžete pridať aj vaše obľúbené ingrediencie.
Na prípravu potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 väčšia cibuľa
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 250 g šampiňónov
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, paprika, rasca
Kuracie prsia na leči
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a osolíme ich.
2. Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú papriku a paradajky a restujeme do mäkka.
3. Následne pridáme na plátky nakrájané kuracie prsia a orestujeme ich z oboch strán.
4. Pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme korenie a rasca a dusíme do mäkka.
5. Servírujeme s vareným zemiakovým pyré alebo ryžou.
Dobrú chuť!