Dnes si pripravíme klasické slovenské jedlo, a to kuracie prsia na prírodno s vajíčkom (volským okom). Kuracie prsia sa na Slovensku veľmi často pripravujú, tak verím, že vás táto alternatíva poteší. Opäť jednoduchý recept.
Bude potrebné:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 150 g údenej slaniny
- 4 vajíčka
- 2 polievkové lyžice masla
- olej
- soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie
Kuracie prsia na prírodno s volským okom
- Kuracie mäso som už zakúpila nakrájané na časti. Očistila som ho a umyla. Mám teda štyri kuracie prsia. Druhou stranou noža alebo kladivkom som jemne naklepala kuracie prsia. Osolila a pridala som štipku čierneho korenia.
- Na panvicu som naliala trochu oleja a na silnom ohni som opiekla slaninu. V tomto horúcom výpeku som sprudka opiekla kuracie prsia z oboch strán.
- Vytiahneme mäso a pripravím štyri vajíčka na spôsob volského oka. Nezabudnite ich robiť pod pokrievkou. Servírujeme tak, že položíme kuracie prsia na tanier a na ne volské vajíčko. K tomu podávame s hriankami, ryžou, zemiakmi alebo s inou prílohou. Záleží na vás, s čím to máte najradšej. Ja preferujem ryžu.
Klasický obed pripravený v niekoľkých krokoch za pár minút je na stole. Ak túžite po jedle v zdravšej forme, môžete k nemu pripraviť aj ryžu.
Kuracie prsia na prírodno s volským okom a omáčkou
Niekterí z vás mi písali, že toto nie je úplne prírodná verzia, že by sa zišla omáčka.
Ak chcete mäso s omáčkou, môžete ho opražiť na panvici a zliať olej. Pridajte kocky cibule a orestujte mäso s cibuľou. Podlejte smotanou na varenie a podávať s ryžou.
Dobrú chuť.
Toto je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa na Slovensku bežne pripravuje. Je to jednoduchá a chutná alternatíva na spracovanie kuracích pŕs.
Potrebujeme:
- 4 ks kuracích pŕs
- 150 g údenej slaniny
- 4 vajíčka
- 2 PL masla
- olej
- soľ (podľa chuti)
- čierne mleté korenie
Postup:
To, čo vám vyhovuje. Môžete si zvoliť, čo vám najviac vyhovuje. Osobne by som odporučila ryžu.
Kuracie na prírodno – pripravila som 10 receptov, ktoré si zamilujete.
To je všetko! Tento tradičný obed sa dá pripraviť v niekoľkých jednoduchých krokoch. Ak by ste chceli pridať omáčku, môžete mäso opražiť na panvici s cibuľou, pridať smotanu na varenie a podávať ho s ryžou. Príjemnú chuť!
4) Kuracie prsia na prírodno s volským okom inak ako ..
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (voliteľne)
- 2 vajcia
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľne)
Postup:
-
Príprava kuracích pŕs:
- Kuracie prsia dobre umyte a osušte papierovými utierkami.
- Potom ich nakrájajte na tenké plátky (môžete ich tiež nechať celé).
- Osoľte a okoreňte z oboch strán.
-
Smaženie kuracieho mäsa:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Ak sa rozhodnete, môžete pridať aj rozpučený strúčik cesnaku pre zvýraznenie chuti.
- Kuracie prsia položte na panvicu a smažte zhruba 5-7 minút z každej strany, až kým nebudú zlatohnedé a dôkladne prepečené. V prípade potreby ich môžete prikryť pokrievkou, aby sa rýchlejšie udusili.
-
Príprava volského oka:
- Na druhej panvici rozohrejte trošku oleja.
- Opatrne do panvice rozbite vajcia a smažte na miernom ohni. Smažte, kým bielok nie je pevný, no žĺtok zostáva tekutý. Ak preferujete, aby bol žĺtok prepečený, môžete ho na chvíľu zakryť pokrievkou.
-
Servírovanie:
- Na tanier servírujte kuracie prsia na prírodno a na vrch opatrne položte volské oko.
- Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou, ak ju používate.
-
Tipy:
- Na prílohu môžete podávať varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.
- Ak sa rozhodnete, môžete pridať aj obľúbenú omáčku, ako je napríklad majonéza alebo tatárska omáčka.
Príjemnú chuť!
- Kuracie pŕska si nakrájame na menšie kusy. Očistíme ich a umyjeme. Jemne ich naklepeme pomocou druhej strany noža alebo kladivka. Osolíme a pridáme štipku čierneho mletého korenia.
- Na panvici si zahrejeme trochu oleja a opečieme na ňom údenú slaninu. Na tejto horúcej slanine následne opečieme kuracie pŕska z oboch strán.
- Medzitým si pripravíme volské očko. Volské očko sa robí zakryté pokrievkou. Keď sú kuracie pŕska hotové, odložíme ich a na panvicu dáme rozpustiť maslo. Na rozpustenom masle pripravíme 4 volské očká.
- Na tanier položíme kuracie pŕska a na ne volské očko. Podávame s hriankami, ryžou, zemiakmi alebo akoukoľvek vhodnou prílohou.
To, čo vám vyhovuje. Môžete si zvoliť, čo vám najviac vyhovuje. Osobne by som odporučila ryžu.
Kuracie na prírodno – pripravila som 10 receptov, ktoré si zamilujete.
To je všetko! Tento tradičný obed sa dá pripraviť v niekoľkých jednoduchých krokoch. Ak by ste chceli pridať omáčku, môžete mäso opražiť na panvici s cibuľou, pridať smotanu na varenie a podávať ho s ryžou. Príjemnú chuť!
4) Kuracie prsia na prírodno s volským okom inak ako ..
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (voliteľne)
- 2 vajcia
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľne)
Postup:
-
Príprava kuracích pŕs:
- Kuracie prsia dobre umyte a osušte papierovými utierkami.
- Potom ich nakrájajte na tenké plátky (môžete ich tiež nechať celé).
- Osoľte a okoreňte z oboch strán.
-
Smaženie kuracieho mäsa:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Ak sa rozhodnete, môžete pridať aj rozpučený strúčik cesnaku pre zvýraznenie chuti.
- Kuracie prsia položte na panvicu a smažte zhruba 5-7 minút z každej strany, až kým nebudú zlatohnedé a dôkladne prepečené. V prípade potreby ich môžete prikryť pokrievkou, aby sa rýchlejšie udusili.
-
Príprava volského oka:
- Na druhej panvici rozohrejte trošku oleja.
- Opatrne do panvice rozbite vajcia a smažte na miernom ohni. Smažte, kým bielok nie je pevný, no žĺtok zostáva tekutý. Ak preferujete, aby bol žĺtok prepečený, môžete ho na chvíľu zakryť pokrievkou.
-
Servírovanie:
- Na tanier servírujte kuracie prsia na prírodno a na vrch opatrne položte volské oko.
- Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou, ak ju používate.
-
Tipy:
- Na prílohu môžete podávať varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.
- Ak sa rozhodnete, môžete pridať aj obľúbenú omáčku, ako je napríklad majonéza alebo tatárska omáčka.
Príjemnú chuť!