Ponúkame vám:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 cibuľu, nasekanú na jemné kocky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 1 červenú papriku, nakrájanú na kvádre
– 1 žltú papriku, nakrájanú na kvádre
– 1 plechovku krájaných paradajok
– 1 čajovú lyžičku sušených byliniek (bazalka, tymián, rozmarín)
– soľ a korenie podľa preferencií
Kuracie mäso na provensálsky spôsob
Návod na prípravu:
1. Kuracie kusy dôkladne osušte pomocou papierovej utierky a nakrájajte na menšie časti.
2. Na rozohriatej panvici zohrejte olivový olej a restujte cibuľu s cesnakom, až kým nebudú sklovité.
3. Pridajte kuracie kocky a opekajte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatožltú farbu.
4. Následne pridajte papriky a restujte ich súčasne s kuracím mäsom.
5. Pridajte krájané paradajky aj s ich šťavou a nechajte všetko pomaly variť približne 15 minút.
6. Podľa chuti dochuťte sušenými bylinkami, soľou a korením.
7. Podávať môžete s cestovinami alebo pečivom.
Dobrú chuť!