Kuracie prsia plnené bryndzou a schwarzwaldskou šunkou so fetou a cherry paradajkami …
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 200 g bryndze
– 100 g schwarzwaldskej šunky
– 150 g feta syra
– 200 g cherry paradajok
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, čierne korenie, oregano
Postup:
1) Prsia si dôkladne umyjeme a osušíme. Z boku ich opatrne narežeme, aby sme vytvorili vrecko na plnenie. V miske zmiešame bryndzu, nadrobno nakrájanú schwarzwaldskú šunku a feta syr. Touto zmesou naplníme každé kuracie prso.
2) Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na polovice. V panvici zohrejeme olivový olej a na ňom krátko opečieme paradajky, kým nezačnú jemne praskať, pridáme soľ, čierne korenie a oregano.
3) Naplnené kuracie prsia uložíme na plech vedľa restovaných paradajok. Pečieme v predhriatej rúre na 190°C asi 25-30 minút, alebo kým nie sú dokonale prepečené a zlatisté.
4) Podávať môžeme teplé, ozdobené čerstvými bylinkami, ako je bazalka alebo tymian.
Výhody: Feta syr dodáva pokrmu ďalšiu dávku bielkovín a nepredstaviteľne lahodnú chuť. Cherry paradajky sú bohaté na antioxidanty a vitamín C, čo zvyšuje nutričnú hodnotu jedla. Celkový pokrm je skvelou kombináciou chutí a zdravia.
Počet kalórií na 1 porciu: približne 520 kcal.mrazený hrášok a varíme ešte ďalších 5 minút, až kým nebude ryža a hrášok mäkké.
4) Medzitým na panvici opražíme plnené kuracie prsia z oboch strán do zlatista. Potom ich premiestnime do zapekacej misky, podlejeme trochou vody a v rúre predhriatej na 180°C ich pečieme približne 20-25 minút, kým nie sú dostatočne mäkké.
5) Hotové kuracie prsia podávame s pripravenou ryžou a hráškom. Na ozdobu môžeme pridať čerstvé bylinky podľa vlastného vkusu.
Výhody: Ryža je výborným zdrojom komplexných sacharidov a vlákniny. Hrášok obsahuje bielkoviny, vlákninu a množstvo vitamínov. Kombinácia kuracieho mäsa, bryndze a šunky robí toto jedlo bohatým na bielkoviny a veľmi chutným.
Počet kalórií na jednu porciu: približne 550 kcal.
2) Kuracie prsia plnené bryndzou a schwarzwaldskou šunkou so zemiakovým pyré
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 200 g bryndze
– 150 g schwarzwaldskej šunky
– 800 g zemiakov
– 100 ml mlieka
– 50 g masla
– soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Postup:
1) Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme zboku naprieč, aby sme vytvorili otvor na plnenie. V miske zmiešame bryndzu so nadrobno nakrájanou schwarzwaldskou šunkou a touto zmesou plníme každé kuracie prso. Okraje zaistíme špáradlami.
2) Ošúpané zemiaky umyjeme a nakrájame na menšie kusy. Varíme ich v osolenej vode asi 20 minút, kým nie sú mäkké.
3) Medzitým na panvici opražíme plnené kuracie prsia do zlatista z oboch strán. Následne ich premiestnime do zapekacej misky, podlejeme trochou vody a v rúre predhriatej na 180°C ich pečieme približne 20-25 minút, kým nie sú dostatočne mäkké.
4) Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška. Pomocou šťuchadla alebo mixéra vyšľaháme do hladkého pyré.
5) Hotové kuracie prsia servírujeme s pripraveným zemiakovým pyré. Na ozdobu môžeme použiť čerstvé bylinky podľa chuti.
Výhody: Zemiaky sú cenným zdrojom vitamínu C, draslíka a vlákniny. Mlieko a maslo pridávajú pyré sviežosť a chuť. Vďaka kombinácii kuracieho mäsa, bryndze a šunky je toto jedlo bohaté na bielkoviny a veľmi chutné.
Počet kalórií na jednu porciu: približne 600 kcal.
Záver:
Odporúčame vám vyskúšať tieto štyri chutné a originálne recepty na kuracie prsia plnené bryndzou a schwarzwaldskou šunkou. Každý recept ponúka jedinečnú kombináciu príloh a prísad, ktoré skvele dopĺňajú chuť plnených kuracích pŕs.
Či zvolíte dusenú zeleninu, špenát so syrom, ryžu s hráškom alebo zemiakové pyré, určite si zaslúžite pochutnať. Tieto jedlá sú nielen chutné, ale i výživné a bohaté na bielkoviny. Tak neváhajte a pustite sa do varenia ešte dnes!